Skip to main content

Βαρουφάκης σε ΝΔ: Η συνέπεια εξοργίζει τους ασυνεπείς

Ο επικεφαλής του DiEM25 δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έλεγε ανοησίες με τη ΝΔ να απαντά ότι αυτό αποτελεί ομολογία ευθυνών του Τσίπρα.

Η συνέπεια εξοργίζει τους ασυνεπείς, αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και στα περί «ομολογίας των ευθυνών του και των ευθυνών του κ. Τσίπρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωήν υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έλεγε ανοησίες (δείτε εδώ), με τη ΝΔ να σχολιάζει ότι πρόκειται για ομολογία των βαρύτατων ευθυνών του Αλέξη Τσίπρα (δείτε εδώ).

«Η Ελλάδα δεν αντέχει μία Νέα Δημοκρατία που πασχίζει να αντιγράφει στην ασυνέπεια τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014 κι έναν ΣΥΡΙΖΑ που αντιγράφει τη μνημονιακή συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας του 2014» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία που προκλητικά απαιτεί, από τον Ιανουάριο του 2015, να υπογράφει η κυβέρνηση όλους τους νέους φόρους που απαιτούν οι τροϊκανοί, την ώρα που η ίδια υπόσχεται μείωση της φορολογίας, τολμά να λοιδωρεί τον Γιάνη Βαρουφάκη που λέει σήμερα αυτά που έλεγε όσο ήταν υπουργός (ότι δηλαδή μείωση φορολογίας και αναδιάρθρωση χρέους είναι προαπαιτούμενα για την απόδραση της χώρας από την χρεοδουλοπαροικία), στην προεκλογική του εκστρατεία τον Ιανουάριο του 2015, μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2014, από τον χειμώνα του 2010 και έως σήμερα».

Τέλος το DiEM25 καλεί «όσους δεν αντέχουν αυτό το καταστροφικό δίδυμο» στην ανοιχτή εκδήλωση την Παρασκευή στο Γήπεδο Σπόρτιγκ.