Skip to main content

Τσίπρας σε Σκοπιανό: Εύχομαι να συστήνεστε ως Gorna Makedonija (vid)

«Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Να συστήνετε ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija ευχήθηκε σε Σκοπιανή δημοσιογράφο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε.

Πάντως ο Έληννας πρωθυπουργός έσπευσε να συμπληρώσει σε ό,τι αφορά το όνομα που θα λάβει, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, η γειτονική χώρα: «Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο».