Skip to main content

Τσίπρας για δημοψηφίσματα: Άλλα μέτρα και σταθμά για Ελλάδα-Βρετανία

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το βρετανικό δημοψήφισμα έγινε δεκτό με ευγένεια από την ΕΕ, σε αντίθεση με το ελληνικό, που αντιμετωπίστηκε εχθρικά.

Το «παράπονό» του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από την ΕΕ το βρετανικό δημοψήφισμα, σε σχέση με το ελληνικό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών ηγετών, όπου συμμετείχε ως παρατηρητής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας, φέρεται να επεσήμανε ότι το βρετανικό δημοψήφισμα έγινε δεκτό από την ευρωπαική ηγεσία όχι μόνον με εξαιρετικό σεβασμό και ευγένεια αλλά μέχρι και ειδική σχέση προκειμένου να το κρατήσει εντός, πρόσφερε η ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με το ελληνικό δημοψήφισμα τον περασμένο Ιούλιο, το οποίο αντιμετωπίστηκε από τους εταίρους, εξόχως εχθρικά.

Τούτο, είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταδεικνύει ότι η ΕΕ λειτουργεί με πολλές και διαφορετικες ταχύτητες, ανάλογα με το πόσο ισχυρό θεωρείται κάθε κράτος-μέλος της.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι είναι η ώρα να συνασπιστούν οι προοδευτικές δυνάμεις της Ε.Ε και να εκθρονίσουν τις συντηρητικές δυνάμεις από την ηγεσία της.