Skip to main content

Τσάμπι Αλόνσο: Παραμένει κάτοικος Λεβερκούζεν

Η απόφαση ελήφθη, ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Ισπανός προπονητής που αποτελεί τον πιο περιζήτητο κόουτς σε όλη την Ευρώπη, θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον γερμανικό σύλλογο

Το ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου κλείνοντας κάθε άλλο σενάριο σχετικά με το μέλλον του, βάζοντας τέλος στις εικασίες για πιθανή...μεταγραφή σε έναν από τους πρώην συλλόγους του, Λίβερπουλ ή Μπάγερν Μονάχου. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, αλλά και οι δύο ομάδες τον είχαν στην πρώτη θέση της λίστας για τον πάγκο τους.

Ο Ισπανός τεχνικός ενημέρωσε τους παίκτες του στη σημερινή πρωινή προπόνηση ότι θα συνεχίσει στον πάγκο την επόμενη σεζόν. Αργότερα το  επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου: 
 «Ήταν μια σεζόν με πολλές εικασίες σχετικά με το μέλλον μου. Είχαμε πολλά παιχνίδια, ήμασταν απασχολημένοι και συγκεντρωμένοι. Χρησιμοποίησα τη διεθνή διακοπή για να σκεφτώ καλύτερα και να πάρω μια απόφαση», είπε ο Αλόνσο στους δημοσιογράφους.
 «Την περασμένη εβδομάδα είχα μια συνάντηση με τους υπεύθυνους του συλλόγου, είχα  μια συνομιλία με τον πρόεδρο, και ενημέρωσα για την απόφαση να συνεχίσω να είμαι προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Νιώθω ότι αυτό είναι το σωστό μέρος για να είμαι για εμένα ως νέος προπονητής. Η απόφασή μου ελήφθη. Μένω στη Λεβερκούζεν.»

«Δεν θα ήταν σωστό να μιλήσω για άλλους συλλόγους σε αυτήν την κατάσταση. Είναι σύλλογοι που σέβομαι, έπαιξα εκεί, έχω ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, αλλά δεν είναι σωστό να μιλάω για αυτούς αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε ο Αλόνσο.
 «Είναι περισσότερο για την πεποίθηση που έχω ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος, στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ότι θέλω να συνεχίσω να μεγαλώνω με τον σύλλογο και τους παίκτες».

Αυτή τη σεζόν ο 42χρονος πρώην άσος των Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης, οδήγησε τη Λεβερκούζεν στην κορυφή της Bundesliga, όπου απέχει 10 βαθμούς από την πρωταθλήτρια Μπάγερν, με οκτώ παιχνίδια να απομένουν, ενώ είναι επίσης αήττητη σε 38 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (ρεκόρ Γερμανίας).
«Είμαστε σε μια κατάσταση που πρέπει να απολαύσουμε. Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας, θα είναι πολύ έντονο και απαιτητικό. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ήταν καλό που πήρα την απόφαση την περασμένη εβδομάδα», συμπλήρωσε ο Αλόνσο.
«Μόλις πήρα την απόφαση, το πιο σημαντικό ήταν να τη μοιραστώ με όλους και να τους δώσω πίσω τον σεβασμό που μου έδειξαν -- τους οπαδούς, το επιτελείο μου, τους παίκτες. Ενημέρωσα τους παίκτες σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ομάδας.
 «Δεν πρόκειται να κάνουμε εικασίες για το μέλλον πια, έχουμε κάνει αρκετά εικασίες. Αυτό που θέλω είναι να απολαμβάνω εκεί που είμαι και τώρα απολαμβάνω τον χρόνο μου στο Λεβερκούζεν.»

Η ομάδα του Αλόνσο πέρασε επίσης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας καθώς και στα προημιτελικά του Europa League.
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ