Skip to main content

Τραμπ: Άθλια η κατάσταση στην Ελλάδα - Σύντομα εξελίξεις για το ΔΝΤ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αρκετά πιθανό να ταχθεί υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Newsmax.

Σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του για το ΔΝΤ ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ χθες το βράδυ στο πρακτορείο Newsmax, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Newsmax, ο κ. Τραμπ έδειξε συμπάθεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. «Η Ελλάδα!» ανέφερε ο κ. Τραμπ. «Βρίσκονται σε τόσο άθλια κατάσταση εκεί. Είναι φρικτό» σημείωσε.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αρκετά πιθανό να ταχθεί υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ.

Πριν περάσουν 24 ώρες από τη λήξη της τετραήμερης συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ ανέφερε στον Tζον Γκίζι ότι «θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες ημέρες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών με δημοσιογράφους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του Ντέιβιντ Μάλπας στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος είναι επικριτής του ΔΝΤ. Στη συνέχεια επέλεξε έναν ακόμα επικριτή του Ταμείου, τον Άνταμ Λέρικ, ως αναπληρωτή του Μάλπας.