Skip to main content

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά

Η κηδεία του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη και ακαδημαϊκού τελέστηκε δημοσία δαπάνη, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ζωγράφο, Δημήτρη Μυταρά, είπαν σήμερα η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι της τέχνης και της πολιτικής, αλλά και απλός κόσμος, που συγκεντρώθηκαν στο Α' Νεκροταφείο.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη και ακαδημαϊκού τελέστηκε δημοσία δαπάνη, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Με μεγάλη συγκίνηση, το «ύστατο χαίρε» απηύθυναν η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, καθώς και η δημοτική και θρησκευτική Αρχή της Χαλκίδας, της οποίας ήταν γέννημα.

Στην κηδεία του Δημήτρη Μυταρά παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σίμος Κεδίκογλου, ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ Παναγιώτης Χαραλάμπους, ο Ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς κ.ά.

Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής, οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια Αθηναίων και Χαλκιδαίων, η Εθνική Πινακοθήκη, ο Βασίλης και η Μαρίνα Θεοχαράκη, τα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η ΑΣΚΤ, ο Βλάσης Βέλλιος και η Vellios School of Art, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Τοπικό Τμήμα Χαλκίδας, ο Πέτρος Ζουμπουλάκης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, ο Μιχάλης Σάλλας και η Σοφία Στάικου κ.ά.