Skip to main content

Το παράλληλο σύμπαν της Τασίας και οι τηλεοπτικές άδειες

Το παράλληλο σύμπαν της Τασίας, ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις και η Γερμανία που επαναλαμβάνει τις συνήθειές της.

Η Βουλγαρία υπέβαλε αίτημα στην Ε.Ε. να παρέμβει για το άνοιγμα των συνόρων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι δεν έχει το δικαίωμα παρέμβασης ή επιβολής κυρώσεων στην Ελλάδα. Την προηγούμενη φορά που αποκλείστηκαν τα σύνορα, η Βουλγαρία απαίτησε αποζημίωση.

Πανούσης: «Οι θέσεις που είχα εγώ για το μεταναστευτικό, απορρίφθηκαν όλες μετ’ επαίνων από το σύστημα… Ο πρωθυπουργός στα συμβούλια που κάναμε, συμφωνούσε μαζί μου. Αλλά υπάρχει ένα κονκλάβιο που μετά καταφέρνει να αλλοιώνει τις αποφάσεις».

Για το εάν η Τασία Χριστοδουλοπούλου, επέβαλε την πολιτική που ακολουθήθηκε, ο Πανούσης απάντησε: «Ναι, σε αυτό είμαι απόλυτος». Η Τασία, επομένως, ο σύζυγός της Δρίτσας και οι άλλοι της παρέας ζουν μάλλον σε άλλο, παράλληλο σύμπαν, και είναι αδύνατο να κατανοήσουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους. Αλλά, ο σοφός λαός ψήφισε, αποφάσισε κι εγώ έστειλα τα παιδιά μου σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών να μάθουν πακιστανικά. Για δεύτερη γλώσσα σκέφτομαι τα νιγηριανά.

Ο Τσίπρας, σύμφωνα με την Κωνσταντοπούλου, της είπε ότι θα την κάνει πρόεδρο της Βουλής «για να τους τρελάνει όλους». Είναι το μόνο στο οποίο έπεσε μέσα ο Τσίπρας, μόνο που πιο πολύ τρελάθηκαν οι ίδιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πού είσαι ακόμη. Η Κωνσταντοπούλου δεν πρόκειται φυσικά να σταματήσει εδώ. [καλά λένε, όλα εδώ πληρώνονται]

Ο περιορισμός σε τέσσερις των τηλεοπτικών σταθμών δημιουργεί την αίσθηση ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε δρόμους καθεστώτος. Πάγιος κανόνας στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ο έλεγχος της πληροφόρησης από το κόμμα. Φτάσαμε στην Τρίτη χιλιετία, για να δικαιωθεί ο παππούς του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τα όπλα κατά της Ελλάδας.

Ένα μικρό δείγμα, για το είδος της τηλεόρασης που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναβαθμίζει έναν δημοσιογράφο -που μετέφερε μέχρι σήμερα προγράμματα από τον ένα σταθμό στον άλλον- σε προϊστάμενο των ρεπόρτερ. Δεν είναι γνωστό σε τι σχολείο σπούδασε, αλλά το «Πρώτο Θέμα» κάνει γνωστές λίγες λέξεις από τα κείμενά του:

Γράφει «πάλλη» αντί για «πάλι», «εισαγκελέας», «απαγκέλει», «πολύ γέλειο», «αθλιτική Κυργιακή», «να παρακαλέσο», «αστηνομία» κ.ο.κ. [λες να είναι διάδοχος του Μποστ;]. Προφανώς αυτά τού τα συγχωρεί ο Παπάς. Πώς όμως του συγχωρεί να γράφει στο facebook «Σύρηζα», την ονομασία του κόμματός του που αξιοκρατικά, όπως φαίνεται, τον προάγει;

Για να λυθεί η παρεξήγηση περί «κινέζικων προϊόντων», οι σκλάβοι που δουλεύουν είναι Κινέζοι, η επιχείρηση είναι πολυεθνική και τα κέρδη μισά-μισά. Με βάση αυτά, πιέστηκαν οι Κινέζοι και υποχρέωσαν τις ρωσικές επιχειρήσεις που έχουν λογαριασμούς σε κινεζικές τράπεζες να κλείσουν τους λογαριασμούς και να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους εκτός Κίνας.

Επίσης, οι κινεζικές τράπεζες δεν έδωσαν δάνεια σε ρωσικούς οικονομικούς φορείς σκληραίνοντας περισσότερο την στάση τους.

Η Γερμανία, και αυτήν την φορά, έκανε ό,τι κάνει πάντα. Δυναμώνει, διαλύει ό,τι υπάρχει γύρω της, κι ύστερα ξαναγυρίζει στο καβούκι της ταπεινωμένη. Αφού μπήκε στο ρουθούνι των ΗΠΑ κι ένιωσε να χαμηλώνει, τα χαλάει και με τους Ρώσους, προτιμώντας να δώσει γη και ύδωρ στους Τούρκους, προκειμένου να περιορίσει τα αρνητικά από την πολιτική της στο μεταναστευτικό.

Καλλισθένης