Skip to main content

Το 58% των πολιτών τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής

Στην ίδια δημοσκόπηση υποστηρίζουν και την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων (59%) αλλά και την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο( 63%).

Το 58% των πολιτών τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής και το 71% υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue την οποία παρουσιάζει η Αυγή της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, το 58% είναι μάλλον υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, έναντι 32% που τάσσεται μάλλον κατά. Εξάλλου, το 71% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 25% που προκρίνει να υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση από ένα μόνο κόμμα.

Επίσης, η πλειοψηφία (73%) τάσσεται υπέρ της άμεσης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ενώ πλειοψηφική (62%) εμφανίζεται και η άποψη υπέρ της καθιέρωσης δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών.

Ενδιαφέρον έχει ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες τάσσονται υπέρ μεταρρυθμίσεων όπως η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων (59%), η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (63%) και ο χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος (53%).