Skip to main content

Τηλεοπτική παρέμβαση Καραμανλή υπέρ του NAI εντός της ημέρας

Σε τηλεοπτικό μήνυμα με το οποίο θα ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα, αναμένεται να προβεί σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Παρέμβαση υπέρ του NAI στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αναμένεται σήμερα από τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να απευθυνθεί στο λαό με δήλωση η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα ενημερώνει τη θέση του για όσα διακυβεύονται από την απόφαση της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι, σε γραπτή του δήλωση προ ημερών, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες».

Στην ίδια γραμμή, ότι δηλαδή δεν πρέπει να διαταραχθεί ο στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να κινηθεί και η σημερινή τηλεοπτική δήλωση του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ο Κώστας Καραμανλής συζήτησε με συνεργάτες του, δέχθηκε εισηγήσεις πλήθους βουλευτών της ΝΔ αλλά και τις εκκλήσεις εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων οι οποίοι τον καλούσαν να παρέμβει υπέρ του «ναι» , πριν η χώρα «φύγει σε επικίνδυνα νερά».