Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 49χρονος ΑμεΑ για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι η νεαρή είναι ανήλικη

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 300 ημερήσιων μονάδων προς πέντε ευρώ/μέρα επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 49χρονο ΑμεΑ για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη.

Η επίδικη πράξη χρονολογείται στις 20 Ιουνίου του 2023 και σύμφωνα με την κατάθεση της 16χρονης τότε κοπέλας που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η ίδια -τρόφιμος ορφανοτροφείου- παραδέχτηκε ότι μετέβη στην οδό Γιαννιτσών για να κάνει έρωτα έναντι αμοιβής, καθώς χρειαζόταν χρήματα και δεν ήθελε να κλέψει.

Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, συμφώνησε να συνευρεθεί με τον κατηγορούμενο έναντι 50 ευρώ και μπήκε στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση περιοχή στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο 49χρονος τη ρώτησε πόσο χρονών είναι και η ίδια αν και πρόσθεσε έναν χρόνο στην ηλικία της, κατέστησε σαφές ότι είναι ανήλικη.

Σημείωσε ακόμα πως μετά τη γενετήσια πράξη, ο κατηγορούμενος δεν της έδωσε τα χρήματα που συμφώνησαν και έτσι αποφάσισε να πάρει το κινητό του και άρχισε να τρέχει, με αποτέλεσμα ο ίδιος να φωνάξει έναν περαστικό που με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία και έτσι αποκαλύφθηκε η ουσία της υπόθεσης.

Διαφορετική εκδοχή παρουσίασε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ισχυριζόμενος πως δεν ισχύουν αυτά που κατέθεσε η ανήλικη.

Απολογούμενος στο αναπηρικό του αμαξίδιο, καθώς έχει ακρωτηριασμένο πόδι και χέρι, ο 49χρονος είπε πως έχει 96% αναπηρία και ότι δεν ήξερε την πραγματική της ηλικία, αλλιώς δεν θα προχωρούσε στην πράξη. «Δεν της έδωσα τα χρήματα γιατί δεν κάναμε κάτι», ανέφερε και υποστήριξε αρχικά πως δεν προχώρησαν σε συνουσία ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι υπήρξε γενετήσια πράξη.

Οι ισχυρισμοί του περί πλάνης δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για την πράξη της γενετήσιας πράξης με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 15 έτη έναντι αμοιβής και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Αποφάσισε ακόμα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα είναι ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.