Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 600 μαθητές από Βόρεια Ελλάδα καινοτομούν και εκπλήσσουν

Ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης για την «Εικονική Επιχείρηση»: Εντυπωσιακές μαθητικές καινοτομίες και βραβεύσεις αυτή την Παρασκευή, στο Cosmos

Μετά την επιτυχία της 12ης Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στο The Mall Athens, είναι η σειρά των σχολείων της Βόρειας Ελλάδας να παρουσιάσουν την καταπληκτική δουλειά που έχουν κάνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς δημιουργώντας τη δική τους Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση».   

Πάνω από 600 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 40 Γυμνάσια και Λύκεια από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Διδυμότειχο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Καστοριά και τα Τρίκαλα είναι πανέτοιμοι να καταπλήξουν με τις καινοτομίες και τα έξυπνα προϊόντα τους το κοινό και την κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece αυτή την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι επισκέπτες είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιασθούν και θα συγκινηθούν από τον ενθουσιασμό και τον επαγγελματισμό των μικρών μαθητών με τη μεγάλη φαντασία και τις σπουδαίες ικανότητες.  

Όπως στην Αθήνα, έτσι και στη Θεσσαλονίκη, κάθε Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» θα έχει το δικό της περίπτερο, όπου θα παρουσιάζει και θα θέτει προς πώληση τα προϊόντα της. Τα περίπτερα θα βρίσκονται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των μαθητών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 στο ισόγειο του Mediterranean Cosmos (μπροστά από τα Village Cinemas) και θα ολοκληρωθεί στις 15.00 στον ίδιο χώρο, με την ανακοίνωση των τριών βραβείων της Εμπορικής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, που θα αναδείξει η κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece.  

Όλες οι Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν καταθέσει. Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 16-19 Ιουλίου στο Βελιγράδι.
                                     
Τα τρία βραβεία της Αθήνας

Όλες οι μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» από 60 σχολεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας στην Εμπορική Έκθεση της Αθήνας ήταν πολύ έξυπνες, άριστα υλοποιημένες και εντυπωσίασαν τους πάντες. Οι πολιτικοί που ήταν παρόντες έμειναν κατάπληκτοι και έδωσαν στα παιδιά θερμά συγχαρητήρια. Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης μίλησε για ένα σπουδαίο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας που αξίζει να στηριχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να εισαχθεί μάθημα επιχειρηματικότητας στο επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ο Διευθυντής της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Σπύρου στην ομιλία του είπε ότι είναι πολύ σπουδαίο για τα παιδιά να δουλεύουν από αυτή τη μικρή ηλικία σε πραγματικές συνθήκες δημιουργίας και ανταγωνισμού.  Παράλληλα τόνισε ότι το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» προετοιμάζει τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο για την πραγματική ζωή και την αγορά εργασίας ενώ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να γίνουν αληθινοί επιχειρηματίες.  

Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, στο The Mall Athens, απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:

1.    Το βραβείο «Καλύτερη Εταιρεία» κέρδισε η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΗΕLM.E.T από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Με στόχο την προστασία των μοτοσυκλετιστών και την οδική ασφάλεια, τα παιδιά δημιούργησαν ένα σύστημα που συνδέει τη μοτοσυκλέτα με το κράνος και δεν παίρνει μπροστά η μηχανή εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του.  
https://www.facebook.com/Helmet-185904182015317/
2.    Το βραβείο «Πιο καινοτόμο προϊόν» απονεμήθηκε στη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» WARN από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού. Η ομάδα υλοποίησε ένα σύστημα που τοποθετείται σε «τυφλά» σημεία των δρόμων και προειδοποιεί τόσο τον πεζό για την έλευση οχήματος όσο και τον οδηγό για τη διέλευση πεζού, έτσι ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα.
https://www.facebook.com/warnuofficial/
3.    To βραβείο «Kαλύτερο Περίπτερο» κατέκτησε η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΟΜΗΡΟΣ-Ρίχνω φως στον Πολιτισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν αντίγραφα αγαλμάτων για τα μουσεία έτσι ώστε τα άτομα με προβλήματα όρασης να μπορούν να τα αγγίζουν και ταυτοχρόνως να ακούν την ιστορία τους στα ελληνικά και τα αγγλικά.
https://www.facebook.com/info.omiros/