Skip to main content

Θεσσαλονίκη– Κιλκίς: To βίντεο με τα Μνημεία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Το βίντεο, περίπου 3.50 λεπτών, εντάσσεται στην καμπάνια παρουσίασης και προβολής των Μνημείων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ένα βίντεο περίπου 3.50 λεπτών παρουσιάζεται η ιστορία του Μακεδονικού Μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το βίντεο που έχει τη μορφή μίνι-ντοκιμαντέρ, αναδεικνύει τα Μνημεία, τα Κοιμητήρια και τα Πολεμικά Μουσεία της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς.

Οι σύγχρονες εικόνες εμπλουτίζονται από αυθεντικό αρχειακό υλικό του ‘Α Παγκοσμίου Πολέμου, προερχόμενο από την προσωπική συλλογή του κου Βασιλείου Νικόλτσιου – Διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης.

Τα κείμενα του βίντεο που έχει τίτλο  «Salonica Front WWI Official Promo Video» είναι στα αγγλικά και το ταξίδι του για τους τουριστικούς επαγγελματίες και τους δημοσιογράφους του εξωτερικού έχει ήδη ξεκινήσει.

Το βίντεο εντάσσεται στην καμπάνια παρουσίασης και προβολής Μνημείων Α' Παγκοσμίου Πολέμου που οργανώνεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.