Skip to main content

36χρονος διακινούσε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 36χρονος απέστειλε μέσω του λογαριασμού του σε άλλους χρήστες του διαδικτύου 64 αρχεία πορνογραφίας.

Στον εντοπισμό 36χρονου ο οποίος διακινούσε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβη η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προέκυψε ότι ο 36χρονος, τον Φεβρουάριο 2015, απέστειλε μέσω του λογαριασμού του σε άλλους χρήστες του διαδικτύου 64 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αντάλλαξε με άλλο ανήλικο χρήστη, μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε διαδικτυακή σύνδεση 36χρονου Έλληνα. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 36χρονου, σε περιοχή της Θεσσαλίας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος του άντρα σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.