Skip to main content

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση στήνει τη δική της διαπλοκή

Δεν σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων, τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι στήνει τη νέα διαπλοκή, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης επικαλέστηκε σημερινή ανακοίνωση του πρώην υπουργού της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Η καταρρέουσα κυβέρνηση για να στηριχτεί στήνει τη δική της διαπλοκή. Η κυβέρνηση παζαρεύει με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να βάλει στη θέση των παλιών καναλαρχών νέους πιο συνεργάσιμους με το Μαξίμου. Υπογραφή Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκτός αν μου πείτε ότι ο Παναγιώτης έγινε τώρα στα γεράματα πια όργανο των ολιγαρχών», υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωράκης χρησιμοποίησε και την περίφημη φράση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» λέγοντας: «Λεφτά δεν υπάρχουν – ή για την ακρίβεια λεφτά υπάρχουν, αλλά είσαστε ανίκανοι να τα μαζέψετε».

«Δεν σας ενδιαφέρει να βάλετε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δεν σας ενδιαφέρει να υπάρχει πολυφωνία στην τηλεόραση. Δεν σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή. Σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων», υποστήριξε και εκτίμησε πως «η μόνη σας έγνοια είναι να φτιάξετε άλλο ένα ελεγχόμενο καθεστώς. Όπως κάνετε παντού. Όπως κάνετε στο κράτος. Ζηλέψατε τη δόξα των προκατόχων σας. Αυτοί έκλεισαν την ΕΡΤ, εσείς ετοιμάζεστε για πρώτη φορά σε δυτική χώρα να ρίξετε μαύρο σε ιδιωτικούς σταθμούς».