Skip to main content

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση καθυστερεί και αποφασίζει στο παρά πέντε

Αναφερόμενος στις συνεχόμενες αυξήσεις του ΦΠΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε αυτές λειτουργούν ανασταλτικά αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Η Ελλάδα καθυστερεί και πάντα αποφασίζει στο παρά πέντε και αυτό είναι εις βάρος της», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «η κοινή απορία που συνάντησα στις Βρυξέλλες είναι γιατί ο κ. Τσίπρας καθυστερεί τόσο πολύ να παίρνει τις αποφάσεις και γιατί πάει πάντα στο παρά ένα. Ο ίδιος εκτιμά, κατά την προσωπική μου ανάλυση, ότι είναι καλύτερο για τον ελληνικό κοινό. Αυτό όμως δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα καθώς υπήρχαν ζητήματα που δεν είχαν τεθεί πριν 3 μήνες και τέθηκαν τώρα λόγω της καθυστέρησης αυτής».

Αναφερόμενος στις συνεχόμενες αυξήσεις του ΦΠΑ, ο ίδιος είπε ότι το μέτρο λειτουργεί ανασταλτικά αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Το σημαντικό είναι να κόψουμε σπατάλες για να μπορέσουμε να μειώσουμε κάποια στιγμή τους φόρους. Διαφορετικά, δεν θα μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έλεγε ότι θα έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες στην υγεία και την παιδεία, αλλά, το Ποτάμι έχει υποδείξει μια σειρά από οργανισμούς, που είναι εντελώς άχρηστοι».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βούτση και Καμμένου για τον ΦΠΑ είπε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε στην πολιτική ανθρώπους που δε θα υποκρίνονται, δε θα ψηφίζουν τη μια μέρα και την άλλη μέρα θα πηγαίνουν στα νησιά και θα λένε ότι αυτό που ψήφισα είναι αντισυνταγματικό. Aυτό σπρώχνει τον κόσμο σε κατάθλιψη».

Σε ό,τι αφορά για την αντίθεση του Ποταμιού για το Υπερταμείο ανέφερε ότι η διαφωνία έγκειται στο ότι η δέσμευση των 99 χρόνων είναι πρωτοφανής και προσέθεσε:

«­Θα έπρεπε οι άνθρωποι που θα επιλεγούν για να στελεχώσουν την ηγεσία του ταμείου να έχουν σχέση με την πραγματική Ελλάδα. Το πώς θα αξιοποιηθεί μια μεγάλη παραλιακή έκταση δεν μπορεί να το αποφασίζει κάποιος ο οποίος δε ζει στη χώρα, γιατί η μορφή ανάπτυξης θα είναι καθοριστική για την υπόλοιπη κοινωνία».