Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Οι εκλογές δεν λύνουν τα οικονομικά προβλήματα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από τη Λάρισα δήλωσε ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών δε θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

«Οι εκλογές δεν λύνουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Αυτό που θέλει η χώρα είναι εθνική συνεννόηση» επεσήμανε από την Λάρισα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως ο τόπος δεν χρειάζεται σήμερα εκλογές: «Χρειάζεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία μέσα από αποτελεσματική διαπραγμάτευση τον Αύγουστο, να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να ξεπεράσουμε την κατάσταση με τα capital controls και μετά να συζητήσουμε και για τα υπόλοιπα. Αν βέβαια η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει έτσι, οδηγεί αναπόφευκτα σε διαδικασίες εκλογών για τις οποίες η ΔΗΜΑΡ, σε κάθε περίπτωση, προσπαθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ωστόσο, ότι η τελική συμφωνία δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μέτρα που θα εξοντώσουν την υγιή επιχειρηματικότητα και την παραγωγική δραστηριότητα - και αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της υπερφορολόγησης των αγροτών.

Η ΔΗΜΑΡ κατά τον κ. Θεοχαρόπουλο, αποσαφηνίζει από τούδε και στο εξής το πολιτικό της στίγμα: Δεν είναι δεδομένη για κανέναν, αλλά το διακριτό πολιτικό της πλαίσιο διευκολύνει συνεννοήσεις και συνεργασίες. «Βεβαίως συζητούμε,  αλλά στο πλαίσιο μιας προγραμματικής ατζέντας, ορισμένων πολιτικών προϋποθέσεων. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τις νεοφιλελεύθερες και νεοσυντηρητικές πολιτικές και, ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και τον εθνικολαϊκισμό, με μια σταθερή πορεία εντός της ευρωζώνης χωρίς περιπέτειες και σενάρια χρεωκοπίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.