Skip to main content

Έλληνας μουσουλμάνος σκοτώθηκε για να σώσει την αδερφή του στο Μόναχο

Μουσουλμάνος από το χωριό Άρατος της Ροδόπης, ο ηρωϊκός Έλληνας που σκοτώθηκε για να σώσει την αδελφή του από τα πυρά του μανιακού δολοφόνου.

Ένας 18χρονος Έλληνας μουσουλμάνος από τη Δυτική Θράκη, o Χουσεΐν Νταϊτσίκ, είναι ανάμεσα στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο Μόναχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τelegraph, η οποία επικαλείται τη μαρτυρία ανεξάρτητου δημοσιογράφου που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός πυροβολήθηκε δυο φορές, αφού προηγουμένως είχε σπρώξει την αδερφή του για να τη σώσει από τα πυρά του συνομήλικού του μανιακού δολοφόνου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Azinlikca το όνομα του Ελληνα είναι Χουσείν Νταϊτσίκ. Ηταν μουσουλμάνος από τη Δυτική Θράκη και συγκεκριμένα από το χωριό Άρατος της Ροδόπης.

Ο Νταιτσίκ ήταν γεννημένος το 1999 και ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Το νεαρό αγόρι βρέθηκε χθες στο εμπορικό Κέντρο του Μονάχου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψωνιά πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. 

Ο πατέρας του μαζί με τη μητέρα ξενιτεύτηκαν στη Γερμανία, όπου ζουν η γιαγιά του και ο θείος του, προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο αύριο.

Ο Χουσεΐν έχει αλλά δυο αδέρφια ένα αγόρι κι ένα κορίτσι - είναι τρίδυμα αδέλφια, ενώ οι πληροφορίες από τη Ροδόπη λένε ότι αγαπούσαν την Ελλάδα και την επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι. 

Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως ο πατέρας τους υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε για τον θάνατο του γιού του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.