Skip to main content

Tα θερινά δρομολόγια στο πλαίσιο συνάντησης Παλαιστή με Δημάρχους

Τα ζητήματα που ανακύπτουν από το θερινό πρόγραμμα του ΟΑΣΘ συζητήθηκαν ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΑΣΘ και τους Δημάρχους Λαγκαδά-Ωραιοκάστρου.

Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν σε δημοτικές ενότητες με το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ, είχαν στο Δημαρχείο Λαγκαδά, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης και ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών των τριών φορέων.

Οι Δήμαρχοι έθεσαν στον κ. Παλαιστή μια σειρά ζητημάτων αναφορικά με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων δημοτικών ενοτήτων από τις αστικές συγκοινωνίες, ζητώντας του να παρέμβει, ώστε να βελτιωθούν κυρίως οι χρόνοι και ο αριθμός των δρομολογίων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο κ. Παλαιστής δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα των δυο Δήμων στον ΟΑΣΘ, αλλά και να τα συζητήσει στο Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα λύσεις, όπου αυτό είναι δυνατό. Παράλληλα, ενημέρωσε τους Δημάρχους για τις δυνατότητες που έχουν για τη δημιουργία δημοτικών και διαδημοτικών συγκοινωνιών, διέξοδο που μπορούν να εξετάσουν ουσιαστικά για να καλύψουν τυχόν κενά στην εξυπηρέτηση των περιοχών ευθύνης τους και δεσμεύτηκε να τους παρουσιάσει ένα σχετικό πλάνο υλοποίησης.

«Κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους φορείς, ώστε οι αστικές συγκοινωνίες να είναι όσο το δυνατόν πιο εξυπηρετικές για τους πολίτες. Ο ΟΑΣΘ και το καλοκαίρι προσπαθεί να εξυπηρετήσει όλες τις περιοχές, κάτι που μπορεί οποιοσδήποτε να διαπιστώσει από το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων που ξεκίνησε σήμερα. Προφανώς δίνεται βαρύτητα στις τουριστικές περιοχές, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υστερήσουν οι υπόλοιπες. Ανάλογη συνεργασία ως ΣΑΣΘ έχουμε και με τους Δήμους, γι’ αυτό και συγκέντρωσα τα αιτήματα των Δημάρχων, προκειμένου να εξετάσουμε από κοινού τρόπους επίλυσής τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Καραγιάννη και Γαβότση για την αγαστή συνεργασία και δεσμεύομαι πως θα συνεχίσουμε ως ΣΑΣΘ να υποστηρίζουμε όλες τις ενέργειες και όλα τα αιτήματα στην κατεύθυνση της βελτίωσης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Άλλωστε, έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι το ΣΑΣΘ έχει ως κεντρικό στόχο τη διαρκή αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους πολίτες και για να το επιτύχουμε πρέπει να εργαστούμε και να συνεργαστούμε όλοι, παρέχοντας συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες μετακίνησης και εξελίσσοντας τις αστικές συγκοινωνίες. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που όλα αλλάζουν στις δημόσιες αστικές μετακινήσεις σε όλη την Ευρώπη και το ΣΑΣΘ μετεξελίσσεται σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων, την οποία προωθεί ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έχοντας συστήσει σχετική Επιτροπή γι’ αυτό το σκοπό», επισήμανε ο κ. Παλαιστής.