Skip to main content

Τα σύμφωνα με το Σύνταγμα μέτρα, το ΕΣΡ και ο Κουτσούμπας

Η εξήγηση για την προνομοθέτηση μέτρων, τι καλούνται να κάνουν τα μέλη του ΕΣΡ, οι επιστολές του Ζαχαριάδη και το ζόρι του Ερντογάν.

Αφού πάντα υπογράφει ο πρωθυπουργός, αυτά που αρνείται αρχικά, γιατί έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να βρεθούμε στα ίδια; Και αφού μας διαβεβαίωναν -και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρώτος- ότι είναι αντισυνταγματική η ψήφιση μέτρων για μεθύστερο χρόνο, πώς μεταλλάχθηκε η κατάσταση, και τώρα έγινε σύμφωνη με το Σύνταγμα;

Μια ικανοποιητική εξήγηση θα μας δώσει κάποιος, για το νταλκά της Τρόικας να ζητά από τώρα ψήφιση μέτρων για το 2019; Η δική μου γνώμη είναι, ότι μην έχοντας καμιά εμπιστοσύνη στον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να τους δεσμεύσουν, ώστε όταν θα είναι το 2019 αντιπολίτευση, να έχουν κάποιο συγκρατημό στην άρνησή τους σε μέτρα που από τώρα θα ψηφίσουν [πάσα άλλη εξήγηση δεκτή].

Όταν λέμε ότι είναι άσχετοι, κάποιοι το αμφισβητούν και κάποιοι θυμώνουν επειδή αποκαλύπτονται κρατικά μυστικά. Τα μέλη του ΕΣΡ καλούνται να εργαστούν χωρίς αμοιβή, αλλά και να επιστρέψουν τα ποσά της σύνταξης που έχουν λάβει. Λόγω του εμπαιγμού, ματαιώνονται όλες οι συνεδριάσεις, ώσπου να επικρατήσει η συνήθης λογική, κι όχι αυτή του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Πείτε μου τώρα, ποιος ελάχιστα ικανός πολιτικός θα μπορούσε να πάρει απόφαση, οι άμισθοι που βοηθούν ανιδιοτελώς το Δημόσιο, να σταματήσουν να παίρνουν την σύνταξή τους; Φυσικά, εκείνος ο νόμος της κυβέρνησης, που επιτρέπει στα μέλη των ΔΣ δημόσιων Οργανισμών να καθορίζουν αυθαίρετα τον μισθό τους, λήφθηκε όχι απλώς από ικανό, αλλά από ικανότατο Μαυρογιαλούρο και υπερψήφισαν το νόμο όλα τα μαυρογιαλουράκια.

Άκουσα πάλι τον Κουτσούμπα να κακοχαρακτηρίζει τον ναζισμό. Να το κάνουν αυτό οι δημοκράτες, το καταλαβαίνουν όλοι. Αλλά και οι κομμουνιστές εναντίον του ναζισμού; Πόσο ασθενική μνήμη έχουν; Τι θέλουν να ξεχάσουν [αλλά δεν το ξεχνάμε, εμείς]. Ότι οι μόνοι που αδελφοποιήθηκαν με τον Ναζισμό, ήσαν οι Σοβιετικοί, και υπερθεμάτισαν οι εγχώριοι. Στάλιν και Χίτλερ συνέπραξαν για να διαλύσουν λαούς, και μόνο όταν τα χάλασαν στην μοιρασιά συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Καμιά δημοκρατική χώρα δεν συνέπραξε με τους Ναζιστές. Μόνον η κομμουνιστική μαμά ΕΣΣΔ.

Και μόνον όταν χάλασε η συμμαχία μεταξύ τους, και ο Χίτλερ επιτέθηκε στον Στάλιν, θυμήθηκε το ΚΚΕ να κάνει αντίσταση, εννιά μήνες μετά το ΟΧΙ. Σύντροφοι, τα γραπτά μένουν, όπως και οι επιστολές του Ζαχαριάδη [που τις αποσιωπάτε επιμελώς], που έλεγε ότι ο Μεταξάς κάνει εναντίον του Μουσολίνι… «φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο». Δημοσιοποιείτε μόνον την πρώτη, όταν τον παραπλάνησε ο Μανιαδάκης με τον πλαστό Ριζοσπάστη. Και όταν ήλθε το μήνυμα από την Μόσχα, να σου κι ο Ζαχαριάδης φιλοναζιστής. Κάποτε πρέπει να τα μάθουν κι αυτά οι νεολαίοι, δεν συμφωνείτε;

Τι ζόρι τραβά ο Ερντογάν και θέλει να αποκτήσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας όλες τις κυβερνητικές αρμοδιότητες; Ούτως ή άλλως διοικεί δικτατορικά. Τι άλλο θα κάνει, δηλαδή;

Απορία απευθυνόμενη στην προοδευτική θολοκουλτούρα: Γιατί όποιος λέει Φλεβάρης είναι προοδευτικός, ενώ όποιος πει σωστά Φεβρουάριος είναι αντιδραστικός; {από το λατινικό februarius].