Skip to main content

Το ανέκδοτο με το Κτηματολόγιο και η νέα πρόκληση των Σκοπίων

Η βλάβη του μεταγωγικού αεροσκάφους στην Κύπρο, το ανέκδοτο με το κτηματολόγιο και ο αποκλεισμός δημοσιογράφων από την αυτοψία Τσίπρα στα καμένα.

Παρουσιάστηκε αιφνιδίως βλάβη στο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε φτάσει στη Λάρνακα για να μεταφέρει στην Ελλάδα 60 πυροσβέστες από την Κύπρο, λέγει η ανακοίνωση. [Το "αιφνιδίως", δεν το κατάλαβα. Υπάρχουν και προγραμματισμένες ή αναμενόμενες βλάβες στα αεροσκάφη;]

Όπως και νάχει, τι να σου κάνουν κι αυτά τα έρ’μα τα αεροσκάφη; Σαν ταξί τα έχουμε. Εγκαινιάστηκε πομπωδώς νοσοκομείο στην Σαντορίνη και τρέχει το C-130 να μεταφέρει από εκεί ασθενείς στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα [νοσοκομείο όμως, έχουμε].

Πριν από 22 χρόνια ξεκίνησε πολυπράγμων υπουργός τον καταρτισμό Κτηματολογίου, με χρήματα της Ευρώπης. Πήρε από εκεί λεφτά για άλλες δουλειές, φάγαμε κι ένα γερό πρόστιμο, και το κτηματολόγιο ακόμη σχεδιάζεται. Και μόνον αδαείς πολιτικοί μιλούν και για Κτηματολόγιο Δασών. Εκεί γίνεται το έλα να δεις. Ο μισός αστικός ιστός πάνω σε δάση είναι κτισμένος. Θα τον γκρεμίσουμε;

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλύπτει -μέσω της έκθεσής του για τις θρησκευτικές ελευθερίες- ότι ασκήθηκαν επανειλημμένως πιέσεις για σεβασμό της Αγίας Σοφίας και για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ποιος είπε ότι δεν σέβονται την Αγιά Σοφιά οι Τούρκοι; Ξέρεις με τι σεβασμό κάνουν εκεί το ναμάζι τους;

Ναι, ναι είναι αλήθεια: Εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός. Ως εκ τούτου η εκστρατεία αναζήτησής του σταματά εδώ. Δεν είναι πλέον αγνοούμενος. Οι πυρκαγιές -άμα τη εμφανίσει του, όπως έλεγαν παλιά-, ελαττώθηκαν. Ή μήπως επειδή ελαττώθηκαν εμφανίστηκε; Αυτό μένει αδιευκρίνιστο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Πρόξενος των Σκοπίων στον Καναδά παρέστη σε εκδήλωση των μακεδονιζόντων Σλάβων (φωτο), όπου «ο κ. Palashevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της πΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη».

 Συγκεκριμένα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση των Σκοπίων στην αλυτρωτική εκδήλωση συμπατριωτών του, απηύθυνε χαιρετισμό από εξέδρα με φόντο έναν μεγάλο χάρτη της πΓΔΜ, η οποία «εξαπλώνεται» μέχρι τον Θερμαϊκό, την Καβάλα και τη Φλώρινα, χωρίς να απουσιάζει φυσικά και ένας τεράστιος ήλιος της Βεργίνας!

Και τι έγινε, κύριε Κοτζιά μου, που το καταγγείλαμε; Φτάνουν τα μπλα-μπλα. Το έγραψα και προ ημερών, να αναβληθεί η συνάντηση με το Σλάβο ΥΠΕΞ, που είναι προγραμματισμένη σε 10 μέρες. Τους στέλνουμε ένα μπιλιετάκι, ότι λόγω εκτάκτων γεγονότων αναβάλλεται η συνάντηση για μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Απλά και καθαρά πράγματα.

Αυτοί ετοιμάζουν συμμαχίες με ευρωπαϊκά κράτη, περιμένουν από τους Βουλγάρους που θα προεδρεύσουν στην Ε.Ε. από τον Ιανουάριο να τους ανοίξουν δρόμο για την Ε.Ε., εκβιάζουν ότι αν δεν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα τους καταπιεί η Ρωσία, και άλλα τέτοια. Μια απάντηση έχουμε: Δεν συναντιόμαστε και δεν συζητούμε τίποτε μαζί τους. Ο ΟΗΕ έχει αναλάβει το θέμα.

Δεν επέτρεψαν σε δημοσιογράφους από Σκάι και Ant1 να καλύψουν την επίσκεψη Τσίπρα στα καμένα, ενώ επέτρεψαν σε άλλους. Νιώθουν άραγε τόσο σίγουροι και επιδεικνύουν αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ή βρίσκονται σε μεγάλη ταραχή με την διαπίστωση της αδυναμίας να αντιμετωπίσουν και τα απλά προβλήματα;

Όταν ο Τραμπ απέκλεισε τον δημοσιογράφο του CNN, η εδώ Αριστερά τον χλεύαζε και τον αποκαλούσε ακροδεξιό. Η ακροδεξιά με τον σταλινισμό δεν έχουν και μεγάλη απόσταση. Άλλωστε Στάλιν και Χίτλερ διετέλεσαν σύμμαχοι.