Skip to main content

Τα attrattivo ανοίγουν κατάστημα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία AXS τοποθετείται με εταιρικό κατάστημα attrativo στην Τσιμισκή, ενώ σχεδιάζει και άνοιγμα αυτόνομου καταστήματος ALE.

Στην high street της Θεσσαλονίκης, την Τσιμισκή, θα τοποθετηθεί με αυτόνομο εταιρικό κατάστημα η AXS A.E., με το καθιερωμένο brand για τη γυναίκα, το "attrattivo".

Ήδη το μεγάλο κατάστημα των 500 τ.μ., στη γωνία της οδού Τσιμισκή με τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ετοιμάζεται με σκοπό να ανοίξει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, περί τις 20 Μαΐου, είπε στη Voria.gr ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Δημήτρης Κωλέττας.

"Η Τσιμισκή, μετά την Ερμού στην Αθήνα, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος στη χώρα. Η εταιρεία επέλεξε να έχει παρουσία και με αυτόνομο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πέραν των corners στο Attica και το Νotos", εξήγησε ο κ. Κωλέττας προσθέτοντας ότι η AXS A.E., σχεδιάζει να δημιουργήσει αυτόνομο κατάστημα και για το άλλο brand της, τα ALE, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 ή και νωρίτερα.

Η ΑΧS A.E. με ιδιοκτήτη και υπεύθυνο τον κ. Ηρακλή Ξυλούρη, έχει επενδύσει στο γυναικείο total look με το διακριτικό τίτλο attrattivo. O όμιλος δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, στην παραγωγή και στην εμπορική διάθεση ενδυμάτων, αξεσουάρ, υποδημάτων και κοσμημάτων, με τα attrattivo αλλά και με τα ALE.

Το ξεκίνημα έγινε το 1989 και ακολούθησε μία πορεία σημαντικής ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σήμερα ο όμιλος έχει ξεπεράσει τα 100 καταστήματα από τα οποία τα 65 είναι εταιρικά και τα υπόλοιπα με franchising. Παρά την κρίση, το 2015 οι πωλήσεις σημείωσαν μονοψήφια αύξηση και έκλεισαν πάνω από τα 33 εκατ. ευρώ ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα είχαν θετικό πρόσημο.

Σημειώνεται ότι το 70% των attrattivo παράγεται στο εξωτερικό και το υπόλοιπο 30% στην Ελλάδα, από διάφορους κατασκευαστές.

"Μέσα στο 2016 θα ανοίξουμε ακόμη ένα μεγάλο εταιρικό κατάστημα, ένα flag store. Το σημείο έχει αποφασιστεί αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο. Επίσης, θα ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα όπως και το τρίτο κατάστημα στη Σαουδική Αραβία, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία και αυτόνομου ALE στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του 2016 ή στο πρώτο τρίμηνο του 2017", είπε ο κ. Κωλέττας.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν καταστήματα attrattivo σε Εύοσμο, Χαριλάου, από δύο καταστήματα- attrattivo και ALE- στα εμπορικά κέντρα Mediterranean Cosmos, Mega Outlet και One Salonika όπως και corners στα Attica και Notos.

Στο εξωτερικό υπάρχουν δύο καταστήματα attrattivo στη Τσεχία και συγκεκριμένα στην Πράγα, δύο στη Σαουδική Αραβία όπου θα ανοίξει και τρίτο καθώς και έξι καταστήματα στη Κύπρο.