Skip to main content

Στο δημαρχείο μέλη της Πατριωτικής Ένωσης υπό το βλέμμα της ΕΛΑΣ

Περίπου 20 άτομα, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετείχαν στη συγκέντρωση, μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών στο Ωραιόκαστρο με αφορμή την ένταξη προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Περίπου 20 άτομα, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, συμμετείχαν στη συγκέντρωση, μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Τα μέλη της Ένωσης ξεκίνησαν από το δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία σε παρακείμενους δρόμους στο κέντρο του Ωραιοκάστρου και περιμετρικά του σχολείου. Έπειτα επέστρεψαν στο δημαρχείο και διαλύθηκαν.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσής τους, τα μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών στο Ωραιόκαστρο επιτέθηκαν φραστικά κατά των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων, λέγοντας τους να κλείσουν τις κάμερες.

Στο σημείο έντονη ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, με κλούβες και δεκάδες αστυνομικούς, οι οποίοι ακολουθούσαν τις κινήσεις των διαδηλωτών.

Εν τω μεταξύ, ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο σχολείο, το οποίο σήμερα λειτουργεί χωρίς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον εξωτερικό χώρο, είτε από πατριωτικές κινήσεις, είτε από αντιεξουσιαστές. Οι γονείς προσήλθαν κανονικά το μεσημέρι και παρέλαβαν τα παιδιά τους, χωρίς να επικρατούν οι εικόνες των προηγούμενων ημερών.

Ωστόσο την ώρα που έκαναν πορεία τα μέλη της Πατριωτικής Ένωσης, τρεις αστυνομικοί εισήλθαν στο προαύλιο του σχολείου για να διαφυλάξουν την τάξη.

Και σήμερα απουσίαζαν μαθητές απο το σχολείο, ωστόσο, ήταν λιγότεροι σε σύγκριση με τη χθεσινή μέρα. Ο διευθυντής του σχολείο Σωτήρης Σκανδάλης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για τραγικά περιστατικά με απερίγραπτες βωμολοχίες, ενώ τόνισε πως οι μαθητές του είπαν πως έβλεπαν εφιάλτες. Υπογράμμισε ότι τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους καινούριους συμμαθητές τους.