Skip to main content

Στις εγκαταστάσεις της Energean το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό του ΑΠΘ

Μία ακόμη επίσκεψη από εκλεκτά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Energean Oil & Gas στην Καβάλα.

Μία ακόμη επίσκεψη από εκλεκτά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας – συγκεκριμένα, τους φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΔΜΠΣ) «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους συνοδούς καθηγητές τους - πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις παραγωγής και επεξεργασίας πετρελαίου της Energean Oil & Gas στην Καβάλα.

Οι δεκαέξι φοιτητές, συνοδευόμενοι από τον κ. Ανδρέα Γεωργακόπουλο, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας, εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής του ΔΜΠΣ και τον κ. Κωνσταντίνο Αλμπανάκη, αν. καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας, Δ/ντή της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του ΔΜΠΣ, έλαβαν καταρχήν την προβλεπόμενη εκπαίδευση σχετικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στις Μονάδες Παραγωγής του εργοστασίου ΣΙΓΜΑ στη Νέα Καρβάλη από τον επόπτη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών – Μελετών κ. Κώστα Αγγελίδη και τον επόπτη του Τμήματος Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων κ. Σάββα Δημητριάδη.

Ακολούθως, τα μέλη του ΔΜΠΣ ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Γεωτρήσεων κ. Παύλο Αφέντρα για τον τρόπο λειτουργίας του γεωτρυπάνου Energean Force. Οι φοιτητές και οι συνοδοί καθηγητές τους ολοκλήρωσαν την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις με τον περίπλου των θαλασσίων εξεδρών του Πρίνου και του γεωτρυπάνου Energean Force, με τη συνοδεία του Προϊστάμενου Θαλασσίων Εγκαταστάσεων κ. Σωτήρη Παυλάκη, ο οποίος και τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του συγκροτήματος.

Η επίσκεψη εντάσσεται στην προσπάθεια της Energean Oil & Gas να εφοδιάσει το εκκολαπτόμενο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας με τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία που απαιτούνται ώστε αυτό να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων της Ελλάδας και στην δημιουργία μίας νέας αγοράς η οποία θα φέρει θέσεις απασχόλησης στην εθνική οικονομία και οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.