Skip to main content

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Χ. Κλυνν-Παρών ο Τσίπρας

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, γείτονες, φίλοι του αλλά και άνθρωποι που τον αγάπησαν μέσα από το έργο του βρέθηκαν στη Μητρόπολη Καλαμαριάς.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να αποχαιρετήσει τον πολυαγαπημένο καλλιτέχνη Χάρρυ Κλυν στη Μητρόπολη Καλαμαριάς, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας,  το φέρετρο σήκωσαν στους ώμους τους άνδρες με ποντιακές φορεσιές υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και του τραγουδιού «Αφήνω γειά σας άρχοντες», ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε και φώναζε Αθάνατος.

Διαβάστε: Με λύρα αποχαιρέτησαν οι Πόντιοι τον Χάρρυ Κλυνν(video)

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στη Μητροπόλη Καλαμαριάς συνάδελφοι του Χάρρυ Κλυνν, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, γείτονες, φίλοι του αλλά και άνθρωποι που τον αγάπησαν μέσα από το έργο του.

Δεκάδες στεφάνια είχαν στηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ανάμεσά τους ξεχώριζαν αυτά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, γνωστών καλλιτεχνών όπως του Γιάννη Πάριου και πολλών αθλητικών παραγόντων καθώς ο Χάρρυ Κλυνν είχε ασχοληθεί ενεργά με την ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Στη Μητρόπολη της Καλαμαριάς έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Την ώρα που προχωρούσε ο πρωθυπουργός δέχθηκε χειροκροτήματα αλλά τα «άκουσε» και από οργισμένο πολίτη ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να τον αποκαλεί «ψεύτη».

Στη Μητρόπολη Καλαμαριάς βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Χριστόφορος Βερναρδάκης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γιάννης Αμανατίδης, Βούλα Πατουλίδου, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και οι καλλιτέχνες Λάκης Λαζόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά και Γιάννης Καπετάνιος.

«Μέσω της σάτιρας, ο Χάρρυ Κλυνν μπήκε μεσα στα μυαλά μας και τον λόγο μας και αποκάλυψε όλα όσα δεν θέλουμε να είμαστε αλλά δυστυχώς γίναμε», σημείωσε στον επικήδειο λόγο που απηύθυνε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Όπως είπε, τίμησε στον μέγιστο βαθμό την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πόντο.

«Αποχαιρετούμε όλοι εναν σπουδαίου διαμετρήματος καλλιτέχνη και ανθρώπου, μια φυσιογνωμία που σφράγισε εποχή, σφράγισε μνήμες. Έμεινε στις καρδιές των ανθρώπων, κατάφερε να ενώσει ακραίες σκέψεις και ακραία συναισθήματα κάτω από το γέλιο. Υπήρξε ένας άνθρωπος ακέραιος μέχρι το τέλος», τόνισε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Τον Χάρρυ Κλυνν, τον «δικό μας άθρωπο, τον Καλαμαριώτη, τον Πόντιο» αποχαιρέτισε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης μέσα από τον επικήδειο λόγο του. Ο κ. Μπακογλίδης χαρακτήρισε τον ηθοποιό σύγχρονο Αριστοφάνη και στην ομιλία του αναφερθηκε στη ζωή του ηθοποιού.

«Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης έφυγε από τη ζωή, όμως ο Χάρρυ Κλυνν θα μείνει εδώ για πάντα», είπε καταλήγοντας.

«Ευχηθήκαμε καλό ταξιδι, στον μεγάλο δάσκαλο, τον μεγάλο καλλιτέχνη», σημείωσε ο Μάρκος Σεφερλής.

«Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας άνθρωπος πολύ μεγάλος για τους μικρούς που είχε γύρω του», σημείωσε στο ίδιο ύφος η ηθοποιός Ελένη Τσαβαλιά.

Ο ενταφιασμός έγινε στο κοιμητήριο Καλαμαριάς.