Skip to main content

Σταθάκης: Διπλασιάζονται οι πόροι για το νέο «Εξοικονομώ»

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, είναι να ενταχθούν επιπλέον 10.000 πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες.

Τον διπλασιασμό του συνολικού ποσού που έχει διατεθεί για το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ», από τα 350 εκατ. στα 700 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, είναι να ενταχθούν επιπλέον 10.000 πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες.

Να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, ήδη έχουν εξαντληθεί οι διαθέσιμοι πόροι για τρεις Περιφέρειες, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στις τρεις Περιφέρειες καλύφθηκε το σύνολο του προϋπολογισμού, μετά και από την αύξησή του κατά 20%, οπότε δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι αιτήσεις που έχουν ήδη πρωτοκολληθεί μετά από μόλις τρεις ημέρες λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος έχουν φτάσει τις 11.181, ενώ πάνω από 21.000 ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στην πλατφόρμα.

Όσοι είναι εντός του συστήματος μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων. Στις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, η δυνατότητα νέων εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή για κάποιο διάστημα ακόμα.