Skip to main content

Στα σκαριά μία «υψηλή» επίσκεψη από την ΕΚΤ στην Ελλάδα

Το ταξίδι προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, κατά τον οποίο θα δημοσιοποιηθούν τα stress tests των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η πληροφορία προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο κυκλοφορεί σε ορισμένα υψηλά κλιμάκια, κυρίως εκτός ελληνικών ορίων. Τι αναφέρει; Ότι η κυρία Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του SSM, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για μια επίσκεψη στη χώρα μας!

Όπως πληροφορούμαστε από πηγές εκτός Αθηνών, το ταξίδι κατ' αρχήν προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όταν υπολογίζεται ότι πρόκειται να δημοσιοποιηθούν και τα πρώτα αποτελέσματα των εν εξελίξει stress tests στις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες.

Ως γνωστόν, τον Μάιο του 2018 θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους θα υπάρχει μια πολύ σαφής εικόνα σχετικά με το που βαδίζει το πράγμα.

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη της κ. Νουί, γεγονός αποτελεί ότι η Αθήνα δεν έχει ενημερωθεί – τουλάχιστον επίσημα - ακόμα γι αυτή την επίσκεψη, καθώς η απόφαση ελήφθη πρόσφατα, σε κορυφαίο επίπεδο, στη Φρανκφούρτη. Δεν αποκλείεται ωστόσο κάτι τέτοιο να γίνει άμεσα, μέσα από τα αρμόδια κανάλια.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, προγραμματίζεται και ένα ενημερωτικό briefing σχετικά με την επίσκεψη που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου. Εννοείται πως έως τότε η συγκεκριμένη αποστολή, λογικά, θα έχει πάρει και την δημοσιότητα που της αναλογεί. Ενδεχομένως και πολύ νωρίτερα, αν πραγματοποιηθεί μια επίσκεψη ελληνικής αποστολής στη Φρανκφούρτη, τις επόμενες μέρες, όπως ψιθυρίζεται τις τελευταίες ώρες.