Skip to main content

Στα μαχαίρια Παναγόπουλος - Παππάς για τις συλλογικές συμβάσεις

Ο Στέλιος Παππάς κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ πως αντί να υποστηρίζει τους εργαζόμενους, ήταν με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Κόντρα ξέσπασε το πρωί μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Παππά για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον κ.  Παναγόπουλο, ότι η ΓΣΕΕ συμπαρατάχθηκε με τις δυνάμεις για την υποστήριξη του τελεσιγράφου των δανειστών και πως υποστήριζε την κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για τους εργαζόμενους.

«Εσείς, αντί να υποστηρίζετε τους εργαζόμενους ήσασταν μαζί με την Νέα Δημοκρατία και τις άλλες δυνάμεις σε διαδηλώσεις για την υποστήριξη του σχεδίου που καταργούσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της  ΓΣΕΕ, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή κάνοντας λόγο για «απύθμενο κομματικό θράσος» από την πλευρά του κ. Παππά.  

«Νομίζω ότι χρειάζεται απύθμενο κομματικό θράσος για μια κυβέρνηση που συνομολόγησε, ενώ άλλα μας έλεγε, στην ουσία την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ξανανοίγει το θέμα των ομαδικών απολύσεων, να καταφέρεται εναντίον της ΓΣΕΕ», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος. Στη συνέχεια το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος στον κ. Παναγόπουλο ότι «δεν εκπροσωπείτε όπως πρέπει τους εργαζόμενους».

«Ο σταλινισμός στον οποίο προφανώς έχετε θητεύσει χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα» απάντησε οργισμένος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε ειρωνικά απευθυνόμενος στον πατέρα του υπουργού Επικρατείας: «Θα μας ζητήσετε πιστοποιητικό εκπροσώπησης και αριστεροφροσύνης;».