Skip to main content

Σόιμπλε: Κοινή θέση από θεσμούς με στόχο την επιστροφή στην Αθήνα

«Η Ελλάδα χρειάζεται πάντα λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι νομίζουμε. Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά.

"Καταλήξαμε οι θεσμοί σε μία κοινή θέση, προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

"Η Ευρωζώνη πάει καλά, αλλά και στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά. Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά να γίνει η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και αυτό χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και χαμηλότερη ανεργία", συμπλήρωσε.

"Όλοι θέλουμε να καταλήξουμε (σε μία συμφωνία). Η Ελλάδα χρειάζεται πάντα λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι νομίζουμε. Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι δύσκολα", είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών δήλωσε ότι δεν αναμένεται μία τελική συμφωνία σήμερα (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Στο σημερινό Eurogroup, η Ελλάδα είναι το τρίτο θέμα στην ατζέντα και θα γίνει η εκτίμηση της εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος (δείτε αναλυτικότερα εδώ).