Skip to main content

Σκίμπε: Θα κάνουμε τα πάντα για να ανεβεί η Εθνική ψηλά

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για τα φιλικά ματς με Ελβετία - Αίγυπτο, τα νέα πρόσωπα της «γαλανόλευκης» αλλά και τα παιχνίδια στο Nations League

Για τα φιλικά ματς της Εθνικής Ελλάδος κόντρα σε Ελβετία και Αίγυπτο, τα νέα πρόσωπα της «γαλανόλευκης» αλλά και τις αναμετρήσεις στο Nations League μίλησε στην κάμερα του Epsilon TV, ο Μίκαελ Σκίμπε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο oμοσπονδιακός προπονητής:

Για τα φιλικά τεστ της Εθνικής: «Καταρχάς είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε δυο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη απόδοση και να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να ανταγωνιστούμε ομάδες Παγκοσμίου Κυπέλλου, γι' αυτό θα βάλουμε τα δυνατά μας».

Για την κλήση των νέων προσώπων στην Εθνική: «Έχουμε καλέσει ορισμένους παίκτες και σε ένα από αυτά τα παιχνίδια θα τους δούμε στο γήπεδο. Ειδικά για τους νέους παίκτες  που έρχονται στην πρώτη ομάδα από την Εθνική Ελπίδων, όπως ο Κουλούρης και ο Λημνιός, που για εμένα είναι πολύ σημαντικό να τους δω και στην προπόνηση και να πάνε καλά μέχρι τώρα».

Για την Ελβετία: «Η Ελβετία έχει πολλούς καλούς παίκτες και παρουσίασε πολύ καλή ομάδα στα προκριματικά. Έκανε μόλις μια ήττα από την Πορτογαλία και από την άλλη έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, την Αίγυπτο, που θα την αντιμετωπίσουμε στη Ζυρίχη, έχουν πολύ γρήγορους και επιθετικούς παίκτες, ειδικά ο Σαλάχ που είναι σε πολύ καλή φόρμα αυτή την περίοδο και θα είναι ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να κοντράρουμε το παιχνίδι και να τους κερδίσουμε».

Για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Nations League: «Νομίζω είναι πολύ σημαντικό για μια χώρα όπως η Ελλάδα και μια Εθνική ομάδα σαν την δική μας. Είναι πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση για τα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έτσι πιστεύω πως το Nations League είναι μια πολύ καλή αρχή στην επόμενη σεζόν για εμάς και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ψηλά και να διεκδικήσουμε την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία του Nations League».