Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Ο Πολάκης κρύφτηκε, θα πληρώσει ακριβά τα ψέματά του

Δεν παρέστη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στη συζήτηση των αγωγών της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννακού για δυσφημιστική ανάρτηση.

Συζητήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννακού κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που ζητούν αποζημίωση 200 χιλιάδες ευρώ για δυσφημιστική ανάρτηση του Υπουργού στο facebook.

Η αγωγή συζητήθηκε ερήμην του κ. Πολάκη, ο οποίος δε βρισκόταν στο δικαστήριο, αλλά ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Συκοφαντικά και ψευδή χαρακτήρισε τα όσα έγραψε ο κ. Πολάκης ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης. «Στόχος ήταν μέσω της ανάρτησης να μειωθεί η αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα να μην ελέγχουν το κράτος» είπε στην κατάθεσή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσιουμπέλης «ο κ. Πολάκης ήταν χρόνια συνδικαλιστής και πρωτοστατούσε  σε κινητοποιήσεις του κινήματος. Ως υπουργός όμως δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι ερειστικός. Εάν στη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Guardian που προκάλεσε την απάντηση Πολάκη περιλαμβάνονταν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Ο κ. Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε:

«Ο κ. Πολάκης στρουθοκαμηλιζει. Κρύφτηκε σήμερα, θα πληρώσει όμως πολύ ακριβά τα ψέματά του. Όλα τα χρήματα που θα επιδικαστούν θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την αγορά υλικών και την εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων που δεν μπορεί να τα κάνει ο κ. Πολάκης. Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ως Υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στιλό στο στόμα. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας».

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.