Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Οι θέσεις Μητσοτάκη στην εκπαίδευση μεγεθύνουν τις ανισότητες

Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου.

Οι θέσεις που διακινεί ο πρόεδρος της ΝΔ έχουν στο επίκεντρο τους τη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.

«Μετά την απόρριψη των ακραία νεοφιλελεύθερων θέσεων που παρουσίασε στη ΔΕΘ για την εκπαίδευση μέχρι και από τη ΔΑΚΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να τις επαναφέρει», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη περί “αυτόνομων σχολικών μονάδων” όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε αλλά, αντίθετα, τις μεγεθύνουν σε υπερθετικό βαθμό. Οι θέσεις που διακινεί ο πρόεδρος της ΝΔ έχουν στο επίκεντρο τους τη λογική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, με συνέπεια την υποβάθμιση αλλά και τη στέρηση στην πρόσβαση σε αυτή από τα παιδιά που προέρχονται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Επιπλέον, με περισσό θράσος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια σχολεία όταν ο ίδιος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».