Skip to main content

Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη Β. Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και πρακτικά τμήματα.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Τα φαινόμενα σταδιακά από τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά.  Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ανατολικοί τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση στα νότια θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής  Μακεδονίας, όπου σταδιακά από το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και πρακτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.