Skip to main content

Συνεδρίασε η ΕΠΟ - Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος ενημέρωσε το σώμα για τα πεπραγμένα της διοίκησης στο πρώτο διάστημα της θητείας της

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε πλήρη σύνθεση και παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της κ. Χέρμπερτ Χούμπελ και οι κ.κ. Έντι Ντερβισάι και Μάριος Γεωργίου.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της EΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος γνωστοποίησε στα μέλη ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε χρέος ύψους 13,3 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό απομειώθηκε στο διάστημα από πέρσι τον Αύγουστο που ανέλαβε, κατά 3,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

«Βάσει των διατάξεων του καταστατικού, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα συγκληθεί στις 29 Ιουνίου 2018, στις 10 πμ, στην Αθήνα.

-Ενεκρίθη ο διοικητικός απολογισμός της Ε.Ε. περιόδου 18.08.2017 έως 25.05.2018.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ε. Γραμμένος ενημέρωσε το σώμα για τα πεπραγμένα της διοίκησης στο πρώτο διάστημα της θητείας της και αναφέρθηκε στα θέματα υποστήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του εκσυγχρονισμού του κανονιστικού πλαισίου του ποδοσφαίρου μέσω της τροποποίησης των κανονισμών, της ανάπτυξης του αθλήματος σε επίπεδο εθνικών ομάδων, γυναικείου ποδοσφαίρου, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και grassroots, της υιοθέτησης του συστήματος VAR και της ισότιμης ενίσχυσης των ΕΠΣ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ. γνωστοποίησε επίσης ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε χρέος της Ομοσπονδίας ύψους 13,3 εκ. ευρώ και το ποσό αυτό απομειώθηκε στο διάστημα 18.08.2017-25.05.2018 κατά 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

-Ενεκρίθη ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου 01.01.2017 – 31.12.2017.

Ο ταμίας της ΕΠΟ κ. Περικλής Λασκαράκης ενημέρωσε το σώμα για τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης της ΕΠΟ στο διάστημα αυτό.

-Ενεκρίθη ο προϋπολογισμός του 2019.

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ -2 κατά, μειοψήφισαν οι κ.κ Γραμμένος και Χατζησαρόγλου) η από 08.05.2018 εισήγηση της Super League για τις ποινές που θα ισχύσουν για την αγωνιστική περίοδο 2018-9 για τις ΠΑΕ που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18 και δεν θα αδειοδοτηθούν κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης.

Από την συζήτηση του θέματος απείχε ο πρόεδρος της Football League κ. Λεουτσάκος.

-Εγκρίθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της Football League. Για τις ΠΑΕ της Football League, καθώς και εκείνες που υποβιβάζονται από τη Super League, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης αδειοδότησης, θα επιβάλλεται η ποινή της ολικής απαγόρευσης μετεγγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών, με δυνατότητα μετεγγραφής απεριορίστου αριθμού Ελλήνων ή γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών, καθώς και η ανανέωση απεριορίστου αριθμού των υφισταμένων συμβολαίων (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας).

-Ορίζεται επίσης διαδικασία δύο (2) σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε αγωνιστικής περιόδου. Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα, και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος) με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

-Εγκρίθηκε η πρόταση της Super League για έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 25.08.2018.

-Εγκρίθηκε η στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης.

-Ανανεώθηκε ως το 2020 η συνεργασία με την εταιρεία Vodafone στην κατηγορία του «χρυσού χορηγού» της ΕΠΟ».