Skip to main content

Σύμφωνο του Άμστερνταμ για βιώσιμη κινητικότητα και αστική φτώχεια

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε το σύμφωνο για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την καταπολέμηση της αστικής φτώχειας

Στο πλαίσιο της Ολλανδικής Προεδρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Άμστερνταμ η άτυπη υπουργική συνάντηση για θέματα αστικής ανάπτυξης. Η Ολλανδική προεδρία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα το οποίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει πάρει τον τίτλο «EU urban agenda» και μάλιστα έχει ήδη ανέβει σχετικό site www.urbanagenda.nl/. Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία των κρατών μελών με την υποστήριξη της ΕΕ για τις πόλεις και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα η ΕΕ προωθεί projects αστικής καινοτομίας και μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ μελών προτάσεις για αστική ανάπτυξη, αντιμετώπιση της αστικής φτώχειας, βιώσιμη κινητικότητα και οδικό χάρτη για ψηφιακή μετάβαση.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν υπουργοί της ΕΕ αρμόδιοι για θέματα αστικής ανάπτυξης, περιφερειακής ανάπτυξης και πολιτικής συνοχής, η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κα Κορίνα Κρέτσου και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται κάθε εξάμηνο με θέμα προτεραιότητας που επιλέγει το μέλος που ασκεί την Προεδρία. Το 2014 η ελληνική πλευρά είχε θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της αστικής φτώχειας.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr