Skip to main content

Σύλληψη δύο Γάλλων μυστικών πρακτόρων για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Οι Γάλλοι μυστικοί πράκτορες που έχουν συνταξιοδοτηθεί τέθηκαν υπό κράτηση για μια υπόθεση «εξαιρετικής βαρύτητας» για τις γαλλικές αρχές.

Δύο Γάλλοι πρώην μυστικοί πράκτορες συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ως ύποπτοι για συνεργασία με τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες, μια υπόθεση «εξαιρετικής βαρύτητας» για τις γαλλικές αρχές, οι οποίες παραμένουν ασαφείς για το εύρος και την εμβέλεια της ενδεχόμενης προδοσίας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η πληροφορία, που αποκαλύφθηκε από τον Τύπο χθες βράδυ, επιβεβαιώθηκε εν μέρει στη διάρκεια της νύκτας από το υπουργείο Άμυνας και γαλλικές δικαστικές πηγές.

«Δύο Γάλλοι πράκτορες που ανήκουν στο υπουργείο [Άμυνας] και πιθανόν μία από τους συζύγους των πρακτόρων αυτών κατηγορήθηκαν για σοβαρά γεγονότα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράξεις προδοσίας καθώς φέρονται ότι παρέδωσαν πληροφορίες σε μια ξένη δύναμη», δήλωσε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Oι δύο πράκτορες, που έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονταν για τη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας, την DGSE, τη γαλλική υπηρεσία κατασκοπίας, που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας.

Τέθηκαν υπό επίσημη έρευνα στις 22 Δεκεμβρίου 2017 και δύο από αυτούς έχουν προφυλακιστεί, δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

φωτογραφία αρχείου