Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έξω από το ΥΜΑΘ οι ένστολοι (φωτο+video)

Οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας διαδήλωσαν για το ασφαλιστικό και τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Συνθήματα και... Πινόκιο.

Έξω από το κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής περίπου 2.000 ένστολοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες διαμαρτυρήθηκαν για το ασφαλιστικό και τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Κάποιοι φόρεσαν μύτες του Πινόκιο, κατηγορώντας για ψέματα τον πρωθυπουργό, ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως «πάρτε το ελικόπτερο και φύγετε από εδώ» και «σκίστε τα μνημόνια». Νωρίτερα οι ένστολοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Οι ένστολοι θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που μας έχει φέρει σε αδιέξοδο, μας έχει στοχοποιήσει, στην ουσία έχει καταστρέψει τα ασφαλιστικά μας ταμεία, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,¨Πρακτορείο 104,9 fm¨, ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Θεόφιλος Παπαδάκης.

Ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ επισήμανε ότι οι ένστολοι θα επιχειρήσουν να μιλήσουν με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη αν και όπως είπε «θα έρθουμε αντιμέτωποι με συναδέλφους μας. Θα επιχειρήσουμε να ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό γιατί αν η ελληνική πολιτεία δεν θωρακίσει πραγματικά τους Έλληνες αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, αν δεν είμαστε εμείς αξιόμαχοι, οι πολίτες θα αισθάνονται ανασφάλεια.Χρειαζόμαστε και θέλουμε περισσότερη αστυνόμευση, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».