Skip to main content

Θεσσαλονίκη : Κινητοποιήσεις από Χρυσή Αυγή και αντιεξουσιαστές (vid)

Περίπου 250 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ 300 μέλη της ΧΑ είχαν εκδήλωση στην περιοχή των δικαστηρίων.

Δύο κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από μέλη της Χρυσής Αυγής και από αντιεξουσιαστές.

Συγκεκριμένα, από τις 18.00, περίπου 250 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, πραγματοποιώντας αντισυγκέντρωση με αφορμή το ανοιχτό κάλεσμα της Χρυσής Αυγής.

Στα γραφεία του κόμματος της ΧΑ στην περιοχή των δικαστηρίων στην οδό Καζαντζάκη, συγκεντρώθηκαν μετά τις 19.00 περίπου 300 μέλη, για την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Μ. Αλέξανδρο, όπως έχουν ανακοινώσει..

Λίγο μετά τις 19.30 οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, κλούβες τον ΜΑΤ είχαν στήσει φραγμό στη συμβολή των οδών Εγνατία με Δωδεκανήσου, προκειμένου να τους κόψουν την πορεία προς την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Τότε τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αποχώρησαν και συνέχισαν την πορεία τους πάλι επί της Εγνατίας οδού με ρεύμα προς ανατολικά.

Αφού κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η πορεία τους κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου αποχώρησαν τα άτομα.