Skip to main content

Σε εκδηλώσεις του «Be Active» συμμετείχαν Κοντονής-Συναδινός

O υφυπουργός Αθλητισμού και ο ΓΓ Αθλητισμού παρέστησαν στην πολυδιάστατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά με κύριο θέμα το χάντμπολ.

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γεώργιου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά η μεγάλη πολυδιάστατη, πολύπλευρη εκδήλωση με πλούσια αθλητική και κοινωνική δράση του «Be Active» με κύριο θέμα το χάντμπολ.

Συνδιοργανωτές ήταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων, ενώ υποστηρικτής ήταν η εταιρεία Nanou Donuts.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν: «Ελάτε να παίξουμε χάντμπολ και να προσφέρουμε», αφού η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για μια ακόμα φορά συνδύασε αθλητισμό και κοινωνική δράση με τα μότο: «Βe Active, Be Human, Be Handball» και «Be Active but not only for yourself. Be Active for the others».

Έτσι συνέβαλε στην στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη με την συλλογή τροφίμων και φαρμάκων με την βοήθεια του Δικτύου Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ και του Δικτύου Αλληλεγγύης «Η Σανίδα» για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων, ενώ πραγματοποιήθηκε και συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής για το hot spot του Δήμου Τρικκαίων.

Παράλληλα ο Κώστας Πολυχρονόπουλος με την «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος» μαγείρεψε για όλους τους παρευρισκόμενους με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να συμμετέχει ενεργά, ανακατεύοντας το φαγητό.

Εκτός από τους αγώνες, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά από τις ομάδες της Ένωσης Χειροσφαίρισης Αττικής, πραγματοποιήθηκε και ένας ξεχωριστός αγώνας ανάμεσα σε γονείς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, προπονητές, διαιτητές, βετεράνους, όπου συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε σήμερα σε μια τέτοια εκδήλωση που σηματοδοτεί το μαζικό αθλητισμό, τον αθλητισμό για τα νέα παιδιά και που βλέπουμε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες πιάνουν τόπο. Θέλω να πω ότι το πρόγραμμα «Be Active» πέρυσι είχε περί τις 150 δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Φέτος έχουμε ξεπεράσει τις 200. Και από αυτό πιστεύω ότι κρινόμαστε καθημερινά δηλαδή αν βελτιώνουμε την κατάσταση, εάν κάθε χρόνο αυτό που κάνουμε είναι καλύτερο, είναι μαζικότερο, είναι αποδοτικότερο. Και θεωρώ ότι τουλάχιστον αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για όλη την Ευρώπη, για όλα τα Ευρωπαϊκά σχολεία για την Ευρωπαϊκή νεολαία στην Ελλάδα πιάνει τόπο. Χθες είχαμε μια σπουδαία εκδήλωση με αντικείμενο τη γυμναστική στη Νίκαια. Φέτος εδώ όπως και πέρυσι στο ΟΑΚΑ έχουμε χάντμπολ και θεωρώ ότι αγκαλιάζεται από τα παιδιά, από τα σχολεία, από τους γονείς και δίνουμε μια διέξοδο. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη να αναπτύξουμε το πρόγραμμα και να εξασφαλίσουμε περισσότερες χρηματοδοτήσεις για την ελληνική νεολαία και τον ελληνικό αθλητισμό».

Από την πλευρά του ο κ. Συναδινός επεσήμανε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που το Υπουργείο συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Be Active» αυτή τη φορά πολύ πιο οργανωμένα. Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί όλο το Σεπτέμβριο και θα πάρουν μέρος όπως υπολογίζουμε περισσότερα από 200.000 παιδιά τα οποία θα μυηθούν στα αθλήματα, την άσκηση, την καλή υγεία και σε έναν άλλο τρόπο ζωής. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι τα παιδιά να μυηθούν στον αθλητισμό και στην άσκηση αλλά παράλληλα υπάρχουν και κοινωνικά μηνύματα όπως ότι στον αθλητισμό δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην προσβασιμότητα και την άθληση και νομίζω ότι θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για όσους πάρουν μέρος είτε ενεργά μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις από την εξέδρα».