Skip to main content

Σε ετοιμότητα δηλώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία

Είμαι 100% σίγουρος ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, δήλωσε ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς.

Σε πλήρη ετοιμότητα για μια ενδεχόμενη επέλαση του χιονιά αύριο στην πόλη είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας του δήμου και υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Θωμάς Ψαρράς, σε δηλώσεις του στη Voria.gr.

Κατά τον κ. Ψαρρά, οι φορείς, όπως ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική, η Περιφέρεια και ο ΟΑΣΘ, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην αποψινή έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού τοπικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δήμου.

«Τρεις μεγάλες αλατιέρες και δύο μικρές είναι σε ετοιμότητα στην αποθήκη στο Ντεπό, άλλες τρεις θα βρίσκονται έτοιμες στο αμαξοστάσιο ενώ τα υδροφόρα οχήματα περιμένουν ήδη στο λιμάνι ώστε όταν ξεκινήσει να χιονίζει να μπορούν να εφοδιαστούν με αλμυρό νερό και να βγουν στους δρόμους» δήλωσε ο κ. Ψαρράς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας του αεροδρομίου, από τις 5.00 τα ξημερώματα μέχρι και τις 9.00 το πρωί θα ρίξει χιονόνερο ίσως και χιόνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκη, ενώ κατά μεγάλη πιθανότητα θα χιονίσει στα υψηλότερα σημεία της πόλης όπως η Άνω Πόλη, η Τριανδρία και οι 40 Εκκλησιές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, προσωπικό του δήμου θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση όλο το βράδυ, ενώ θα κυκλοφορεί στην πόλη μετά τις 12.00 και για κάποιες ώρες ώστε αν και μόλις πέσει η πρώτη νιφάδα χιονιού, να δώσει σήμα προκειμένου να βγουν τα οχήματα στον δρόμο.

Κατά τον κ. Ψαρρά, έχουν ήδη οριστεί τα δρομολογία των οχημάτων ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές της Άνω Πόλης, των 40 Εκκλησιών, της Άνω Τούμπας και της Τριανδρίας.

Για τους δρόμους όπου δεν μπορούν να περάσουν τα οχήματα, θα υπάρχουν οκτώ μικρά φορτηγά με αλάτι.

Ο κ. Ψαρράς υπενθύμισε ότι έχουν διανεμηθεί 20.000 σάκοι με αλάτι σε 121 σημεία, τα διπλάσια δηλαδή από ότι στον προηγούμενο χιονιά, σε όλη την πόλη (δείτε αναλυτικά εδώ).

Άμεση προτεραιότητα του δήμου είναι να μην κλείσουν δρόμοι προς σχολεία, νοσοκομεία και στάσεις ΟΑΣΘ ενώ ο κ. Ψαρράς δηλώνει βέβαιος ότι θα μείνουν ανοιχτοί όλοι οι λεωφορειόδρομοι.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με το πλάνο» κατέληξε ο ίδιος.