Skip to main content

Προσφορά της Coca Cola για να αυξήσει το μερίδιό της στη Σουρωτή

Μετά την απόκτηση του 15% των μετοχών της Σουρωτής, η Coca Cola προσφέρει στους λοιπούς μετόχους 1 ευρώ ανά μετοχή, για να αυξήσει το μερίδιό της.

Οι προβλέψεις της αγοράς επιβεβαιώθηκαν καθώς μετά την απόκτηση του 15% της "Σουρωτή Α.Ε." από την Coca- Cola HBC Holdings B.V., στον πλειστηριασμό της 28ης Σεπτεμβρίου, η πολυεθνική δηλώνει πρόθυμη να αγοράσει τα μερίδια και των υπολοίπων μετόχων προσφέροντας μάλιστα και υψηλότερη τιμή ανά μετοχή.

Όπως γνωρίζει η Voria.gr, εχθές προς το Σύλλογο Μικρομετόχων της Σουρωτής στάλθηκε επιστολή με την οποία γνωστοποιείται η πρόθεση της Coca- Cola να προσφέρει 1 ευρώ/μετοχή, όταν ως γνωστόν το 15% που είχε εκπλειστηριάσει η Τράπεζα Πειραιώς, το απέκτησε προσφέροντας 0,71ευρώ/ μετοχή.

Στόχος της πρότασης είναι να υπάρξει ανταπόκριση από αρκετούς μετόχους, καθώς η εταιρεία είναι πολυμετοχική.

Σημειώνεται ότι η Σουρωτή έχει 1.400 μικρομετόχους που ελέγχουν ποσοστό άνω του 56% του μετοχικού κεφαλαίου. Τα μέλη του Συλλόγου Μικρομετόχων ελέγχουν κάτι παραπάνω από το 30%. Επίσης, μερίδιο μετοχικό 16% έχει ο Δήμος Θέρμης, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ελέγχει ποσοστό 4,5%.

Το κείμενο της πρόσκλησης που στάλθηκε στο Σύλλογο Μικρομετόχων έχει ως ακολούθως:

"Εκ μέρους της Coca-Cola HBC Holdings B.V. ανακοινώνουμε ότι προτιθέμεθα από Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου και ώρα 16.00 - 20.00 στο ξενοδοχείο Nikopolis στην Θεσσαλονίκη, να προσφέρουμε ευρώ 1 ανά μετοχή σε μορφή άμεσα εξαργυρώσιμης επιταγής στην Εθνική Τράπεζα προς όλους τους μετόχους της Σουρωτή ΑΕ. Η διαδικασία θα συνεχιστεί για όσο διάστημα θεωρηθεί σκόπιμο. Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Σουρωτή ΑΕ, Τμήμα Μετόχων ώστε να παραλάβουν τους τίτλους και να συμπληρώσουν την σύμβαση αγοραπωλησίας".