Skip to main content

Προειδοποίηση Σόιμπλε στην Πορτογαλία: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

Θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την Πορτογαλία να κάνει βήματα πίσω στον δρόμο που είχε πάρει, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας, καλώντας την πιεστικά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα δημοσιονομικά της και να συνεχίσει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Η Πορτογαλία θα έκανε καλά (...) να μην συνεχίσει να αναστατώνει τις αγορές, αφήνοντας να υποτεθεί ότι θα κάνει βήματα πίσω στον δρόμο που είχε πάρει», είπε ο Σόιμπλε πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την Πορτογαλία», συνέχισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε πως μαζί με τους εταίρους του θα «ενθαρρύνει σθεναρά» τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών «να συνεχίσει τον δρόμο που είχε πάρει, που είχε μεγάλες επιτυχίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Η Πορτογαλία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα εάν απαιτείται ώστε να τηρήσει τις διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης», τόνισε.