Skip to main content

Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: Κατηγορούν εμάς γιατί είμαστε εύκολος στόχος

Δεν μπορούμε να τρέχουμε εμείς για δουλειές του δήμου, που πρέπει να τις κάνει μόνος του, δήλωσε ο Γιώργος Αρχοντόπουλος.

«Χθες δεν κλείσαμε δεξαμενές, υπήρχε κανονικά ροή στο δίκτυο. Όλες οι δεξαμενές είναι γεμάτες, έχουμε ελάχιστες που είναι χαμηλά», δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, ο κ. Αρχοντόπουλος εξήγησε ότι «το δίκτυο της ΕΥΑΘ είναι 2.000 χλμ σωληνώσεων, ένας πολύ μεγάλος όγκος νερού», το οποίο δε φτάνει στους καταναλωτές, γιατί «από τη στιγμή που άρχισαν να λιώνουν οι πάγοι, μετά την παγωνιά και ξεκίνησαν οι διαρροές, τα σπασμένα υδρόμετρα, οι σπασμένες συνδέσεις».

Επίσης, σημειώνει ότι «αυξήθηκε η παροχή νερού, φτάσαμε σε επίπεδο μεγαλύτερο από τις περιόδους του καύσωνα σε νερό που μπαίνει στην πόλη». Ακόμη, ο κ. Αρχοντόπουλος αναφέρει ότι «συνεχώς επισκευάζουμε», τονίζοντας παράλληλα ότι «η ΕΥΑΘ δεν έχει δικές της βλάβες μεγάλες. Πιο πολύ είναι οικιακές βλάβες».

Επιπροσθέτως, καταγγέλλει ότι «κατηγορούνε όλο την ΕΥΑΘ, που είναι εύκολος στόχος. Δεν μπορούμε να τρέχουμε εμείς για δουλειές του δήμου, που πρέπει να τις κάνει μόνος του», ενώ τη διενέργεια αναζήτησης των αιτιών της διακοπής ύδρευσης και τη λήψη προληπτικών μέτρων, που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, σχολιάζει ο πρόεδρος εργαζομένων της ΕΥΑΘ, λέγοντας ότι «ο εισαγγελέας κάνει πολύ καλά και μπαίνει».

Επίσης, αναφέρει ότι είχαν ληφθεί προληπτικά μέτρα: «Εμείς το περιμέναμε και το ξέραμε. Το λέγαμε και μεταξύ μας ότι δε φοβόμαστε την παγωνιά, φοβόμαστε το μετά την παγωνιά τι θα γίνει, που θα αρχίσουν να φαίνονται τα σπασίματα και οι διαρροές», σημειώνει και υπογραμμίζει πως από την εμφάνιση της «Αριάδνης» μέχρι και σήμερα έχουν αντικατασταθεί 1.400 σπασμένα υδρόμετρα, όταν το 2004, έτος με δριμύ ψύχος, μόλις 400 υδρόμετρα έχριζαν αντικατάστασης.