Skip to main content

Πολύχρωμη Πορεία Ελεύθερης Έκφρασης στη Θεσσαλονίκη

Το RADical Pride αφιερώνεται στη μνήμη της Τουρκάλας τρανς ακτιβίστριας, την οποία βίασαν και έκαψαν ζωντανή στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη από την οργάνωση RADical Pride, μετά από διαφωνία για την ύπαρξη χορηγών.

Σήμερα στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία, η οποία θα καταλήξει στη συνέχεια στη Σχολή Θετικών Επιστημών (πλατεία Χημείου απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς) και όχι στο πάρκο Ξαρχάκου. H μεταφορά αυτή συμβαίνει λόγω υψηλών πιθανοτήτων βροχής αργά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην πλατεία Χημείου / Σχολή Θετικών Επιστημών θα βρίσκονται στημένα τα περίπτερα των συλλογικοτήτων, η κουζίνα, η έκθεση φωτογραφίας και θα γίνουν οι εκδηλώσεις και το after-pride party.

Το RADical Pride  αφιερώνεται στη μνήμη της Τουρκάλας τρανς ακτιβίστριας, την οποία βίασαν και έκαψαν ζωντανή τον περσινό Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη.

«Ελάτε να περπατήσουμε όλες, όλ@ και όλοι μαζί ενωμένες και υπερήφανες για τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙΑ. Συνδεόμαστε και συνεργαζόμαστε με κινήματα της πόλης μας και όχι μόνο και παλεύουμε για την εξάλειψη οποιασδήποτε καταπίεσης εφαρμόζεται στον άνθρωπο», αναφέρουν οι διοργανωτές.   

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί πάρτι στην πλατεία Χημείου στο ΑΠΘ.