Skip to main content

Παράταση στις προθεσμίες δηλώσεων για Venture Garden & Διαγωνισμό ΑCT

Η προθεσμία για το «John & Mary Pappajohn Business Plan Competition» παρατείνεται έως τις 2 Μαΐου και για το VentureGarden έως αύριο.

Παρατείνονται οι προθεσμίες δηλώσεων συμμετοχής στον 5ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών «John & Mary Pappajohn Business Plan Competition» και στο πρόγραμμα VentureGarden.

Συγκεκριμένα η προθεσμία για το «John & Mary Pappajohn Business Plan Competition» παρατείνεται έως τις 2 Μαΐου που διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT - American College of Thessaloniki. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και θα απονείμει στα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα πέντε βραβεία των €4,000 το καθένα, τα οποία προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν αλλά και των προσωπικών επιχειρηματικών τους ικανοτήτων. Συγκεκριμένα θα κριθεί η καινοτομία, και η δυνατότητα και ετοιμότητα ανάπτυξης της ιδέας ενώ παράλληλα θα αξιολογηθεί η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση και η επικοινωνιακή ευχέρεια των διαγωνιζομένων.

Οι νικητές/τριες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να υποστηριχθούν δωρεάν με συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT School of Business.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT School of Business υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό, θα πρέπει να καταθέσουν την περιγραφή της ιδέας τους στα ελληνικά ή αγγλικά (μέχρι 300 λέξεις) έως και τις 2 Μαΐου 2018 στο www.act.edu/pappajohn-awards

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Διαγωνισμού, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.act.edu/pappajohn-awards ή να επικοινωνήσουν στο e-mail: business_school@act.edu ή να απευθυνθούν στο τηλ. 2310 398 347 (Αθηνά Νουσιοπούλου 10π.μ - 4μ.μ).

VENTURE GARDEN

Την ευκαιρία σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους προσφέρει το πρόγραμμα VentureGarden το οποίο υλοποιείται από το Entrepreneurship Hub του ACT μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, και το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Οι υποβολές για τον ένατο κύκλο του προγράμματος γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr και παρατείνονται μέχρι και αύριο, 27 Απριλίου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7 Μαΐου 2018. Θα λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ACT στη Θεσσαλονίκη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6μμ ως τις 9μμ, αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

Τί είναι το VentureGarden;

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Ήδη, στους οκτώ προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.900 αιτήσεις συμμετοχής, όπου 670 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ κύκλων 230 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 618 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη με στόχο οι ιδέες των συμμετεχόντων να αναπτυχθούν επιχειρηματικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα περισσότερες από 900 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden. Οι εγκεκριμένοι συμμετέχοντες του προγράμματος θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις δικτύωσης, όπως pitching events με επενδυτές, σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς, ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης, και δικτύωση με φορείς και επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.