Skip to main content

Παππάς: Τα δικαστήρια κρίνουν, δεν γράφουν τους νόμους

Δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσσουν διατάξεις. Τους νόμους τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή, δήλωσε σε συνέντευξη του ο υπουργός Επικρατείας.

Σύμφωνα το σχεδιασμό της προχωράει η κυβέρνηση στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αναμένοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζετε και εσείς και εμείς ότι οφείλουμε οι αποφάσεις των δικαστηρίων να εφαρμόζονται και νομίζω ότι κατ'εφαρμογήν των διατάξεων του Συντάγματος και των προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ερωτώμενος αν οι δικαστές μπορούν να επιβάλουν μία απόφαση στην κυβέρνηση είπε: «Κοιτάξτε να δείτε. Η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ούτως ή άλλως. αυτό που δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνει, διερωτώμαι αν κάποιοι το εισηγούνται κιόλας το δημόσιο διάλογο είναι να συμπράξουμε τις διατάξεις στα δικαστήρια. Δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσσει, τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα να κρίνουν, δεν είναι αυτά που νομοθετούν. Νομίζω ότι τέτοιες σκέψεις όσοι έχουνε πρέπει να τις εγκαταλείψουν σύντομα. Τώρα ο διαγωνισμός, η ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».