Skip to main content

Παπασταθόπουλος: Να δείξουμε πως φτιάχνουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος μίλησε για τα δύο φιλικά ματς με Ελβετία-Αίγυπτο, τον Μίκαελ Σκίμπε αλλά και τους νέους παίκτες της «γαλανόλευκης»

Για τα δύο φιλικά ματς της Εθνικής Ελλάδος με Ελβετία και Αίγυπτο, τον Μίκαελ Σκίμπε αλλά και τους νέους ποδοσφαιριστές της «γαλανόλευκης» μίλησε στην κάμερα του Epsilon TV, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

Για το πως θα πορευτεί η Εθνική ομάδα, από την στιγμή που δεν προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια, βέβαια γι ’αυτό το λόγο έρχονται και τα φιλικά, έρχονται και κάποιοι καινούργιοι παίκτες, κάποια νέα παιδιά τα όποια κι εμείς οι πιο παλιοί πρέπει να τα βοηθήσουμε, ώστε να μπορέσουν να αισθανθούν πάρα πολύ γρήγορα ότι βρίσκονται σε μια πολύ ωραία οικογένεια και θα πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι να δούμε τι πήγε στραβά, τι μπορούμε να βελτιώσουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση».

Για το γεγονός πως δεν έχει αλλάξει ο προπονητής: «Το ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή σίγουρα βοηθά γιατί ο προπονητής ξέρει και τους παίκτες και γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Σίγουρα εμείς οι παίκτες ήμασταν ευχαριστημένοι, αλλά από εκεί και πέρα ήταν μια απόφαση της διοίκησης, ο προπονητής ο ίδιος ήθελε να παραμείνει, είναι ευχάριστο που συνεχίζουμε στην ουσία μετά από δυο χρόνια συνεχίζουμε πάλι μαζί ώστε να κατορθώσουμε να πάρουμε μια πρόκριση».

Για την κατάσταση της ομάδας αλλά και για την κλήση των Κουλούρη-Λημνιού: «Είναι παίκτες που τους δίνετε μια ευκαιρία να έρθουν στη Εθνική, είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή, ακόμη και εγώ μετά από τόσες συμμετοχές μόλις με καλούν στην Εθνική αισθάνομαι το ίδιο όπως αισθανόμουν την πρώτη φορά. Πρέπει να κοιτάνε μπροστά τα παιχνίδια που έρχονται, είναι σημαντικά τα παιχνίδια και θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το επόμενο παιχνίδι να δείξουμε ότι φτιάχνουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ένα πάρα πολύ καλό σύνολο ώστε να πάμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για τα δύο φιλικά παιχνίδια με Ελβετία και Αίγυπτο: «Είναι και οι δυο πάρα πολύ καλές ομάδες, εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια, να αρχίσουμε να βελτιωνόμαστε σε τομείς που δεν είχαμε στα παιχνίδια στην προηγούμενη διοργάνωση, όπως ήταν για παράδειγμα το επιθετικό μας παιχνίδι, το πόσο μπορούμε καλύτερα να παίξουμε από πίσω ώστε να βοηθήσουμε πιο πολύ τους επιθετικούς και θα πρέπει να κρατήσουμε και το παλιό οικογενειακό κλίμα που είχαμε».