Skip to main content

Παπαντωνίου: Τεράστιοι οι κίνδυνοι εκτροχιασμού της οικονομίας

Ο Γιάννος Παπαντωνίου προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι εκτροχιασμού της οικονομίας είναι τεράστιοι και μόνο το «ναι» μπορεί να τους αποτρέψει.

Την προειδοποίηση πως οι κίνδυνοι εκτροχιασμού της Ελλάδας είναι τεράστιοι και πως μόνο η επικράτηση του «ναι» μπορεί να τους αποτρέψει, κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε πως η μεθόδευση και ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, σε συνδυασμό με την κυβερνητική σύσταση για αρνητική ψήφο, έχουν ήδη προκαλέσει συνέπειες που αποτυπώνονται με δραματικό τρόπο στο κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή ορίων στις αναλήψεις από καταθέσεις, στην εξόντωση της πραγματικής οικονομίας.

«Οι κίνδυνοι εκτροχιασμού είναι τεράστιοι. Όμως, η ισχυρή επικράτηση του «ναι» – ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη – μπορεί να τους αποτρέψει», τόνισε.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η θετική ψήφος θα απελευθερώσει δυνάμεις και θα δρομολογήσει εξελίξεις που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην έξοδο από την σημερινή κρίση και στη διαμόρφωση θετικής προοπτικής για τη χώρα.