Skip to main content

Πρωτοφανές θρίλερ για την πρωτιά δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει οριακό προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η μέτρηση της MRB δείχνει ισοπαλία των δύο μονομάχων.

Προβάδισμα 0,6% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά, μετά τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε πριν από δύο μέρες η GPO και η οποία έδειχνε επίσης προβάδισμα της ΝΔ με 0,4%. Παράλληλα, δύο δημοσκοπήσεις της MRB για το Star και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ δίνουν... ισοπαλία ανάμεσα στους δύο μονομάχους.

Αναλυτικότερα, η δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει 24% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 23,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 11,3% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%
ΝΔ: 24%
Χρυσή Αυγή: 5,1%
Το Ποτάμι: 4,8%
ΚΚΕ: 5,2%
ΑΝΕΛ: 2%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 4%
Ένωση Κεντρώων: 4%
Λαϊκή Συμμαχία: 3,4%

Στην εκτίμηση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 29,6%
ΝΔ: 30,4%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
Το Ποτάμι: 6%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝΕΛ: 2,6%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5%
Ένωση Κεντρώων: 5,1%
Λαϊκή Συμμαχία: 4,3%

Ισοπαλία δείχνει η MRB

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Star δίνει ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 25,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η ΛΑΕ με 3,6%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό 32,3%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,3%. 

Την ίδια ώρα, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 3,7,1% των πολιτών επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ισοπαλία και το ΠΑΜΑΚ

Το ίδιο ποσοστό, 27%, συγκεντρώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
 
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, στην τετάρτη το ΚΚΕ με 6%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5%, Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων με 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, με τους ΑΝΕΛ να μένουν εκτός Βουλής φθάνοντας μόλις στο 1,5%.