Skip to main content

«Όχι» στο δημοψήφισμα, αλλά «ναι» στο ευρώ, ψηφίζουν οι Πατρινοί

Προηγείται το «όχι» στις προθέσεις των Πατρινών, σύμφωνα με δημοσκόπηση - Συντριπτικό, ωστόσο, είναι το ποσοστό που επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ

Προβάδισμα 10,5% καταγράφει το «όχι» αντί του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία DATA RC στην Αχαΐα, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Συντριπτικό, ωστόσο, είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμεί την παραμονή στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ως προς την πρόθεση ψήφου στο δημοψήφισμα της Κυριακής το 46,2% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν «Όχι» και το 35,7% «Ναι».

«Αναποφάσιστοι» δήλωσαν το 13,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό όσων θα ψηφίσουν λευκό, ή δεν θα ψηφίσουν, ή δεν απάντησαν στην δημοσκόπηση, ανέρχεται στο 5%.

Στο ερώτημα «παραμονή στο ευρώ» ή «επιστροφή στην δραχμή», το 78,7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, ενώ το 12,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα πρέπει να επιτρέψει στην δραχμή. Το 9,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει διαμορφωμένη άποψη.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, σε δείγμα 497 ατόμων από όλη την Αχαΐα.