Skip to main content

Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες για τις καθυστερήσεις των λεωφορείων

Οι εντυπώσεις των υψηλών προσκεκλημένων του διεθνούς συνεδρίου για τη μεσογειακή διατροφή στη Σάνη και όσα είπε ο Γιώργος Καμίνης στη Θεσσαλονίκη.

-Καταντά πια γελοιότητα αυτή η δήθεν επιχειρηματολογία για τον κακό παλιό ΟΑΣΘ και τις καλές σημερινές κρατικές αστικές συγκοινωνίες, που χρησιμοποιείται δια πάσαν νόσον... Ακούω τον πρόεδρο του νέου φορέα, Στέλιο Παππά, να απαντά σε όλα τα σημερινά προβλήματα σε δρομολόγια, γραμμές, αστικά κτλ. αρχικώς με το τι παρέλαβε και τελικώς με την κατηγορία -σε όποιον καταγγέλλει τον φορέα που εποπτεύει- ότι είναι θιασώτης του προηγούμενου καθεστώτος. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη: Χάλια τα πάει ο νέος κρατικός φορέας. Οι πολίτες κράζουν γιατί δεν έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του, γιατί οι συνθήκες μετακίνησης επιδεινώθηκαν και γιατί το κυβερνητικό εγχείρημα πνέει τα λοίσθια. Η μόνη απάντηση που στέκει (και είναι εύκολη και κατανοητή) είναι ότι ακόμη δεν πρόλαβε η νέα διοίκηση να βάλει τάξη και να κάνει πράξη αυτά που θέλει να κάνει. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμοί και γελοιότητες. Δεν είναι στο απυρόβλητο ο νέος φορέας επειδή ήταν προβληματικός ο παλιός.

- Και καλό και κακό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι δεν έχει δικτύωση εκτός Αττικής ο Γιώργος Καμίνης. Ωστόσο, ο κόσμος που υποστηρίζει –και στη Θεσσαλονίκη- την υποψηφιότητά του είναι νέοι κι αυτό του δίνει δύναμη. Ο ίδιος σε κουβέντα με δημοσιογράφους νύχτα στα Λαδάδικα έλεγε ότι βρίσκει αρκετά κοινά σημεία με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε μια ατζέντα λίγο πιο «νεοφιλελεύθερη» σε σχέση με τους υπόλοιπους ΠΑΣΟΚογενείς υποψηφίους, γι' αυτό άλλωστε και δεν αναφέρει τον όρο κεντροαριστερά. Όσο για τον πήχη των επιτυχημένων εκλογών τον έβαλε στους 200.000 ψηφοφόρους, αφήνοντας αιχμές για τον αριθμό που επέλεξε την Φώφη Γεννηματά για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...

- Το διάβασα από ανάρτηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου: «Πριν λίγες μέρες, εντελώς αιφνιδιαστικά και με απόφαση δημάρχου, απομακρύνθηκε ο Απόστολος Γεωργάκης από τη θέση του υπεύθυνου για τη λειτουργία του γραφείου της παράταξης 'Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη' το οποίο εδρεύει στο δημαρχείο. Το γραφείο της παράταξης αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας των δημοτικών συμβούλων με τη διοίκηση του δήμου και το δημοτικό συμβούλιο. Ο Απόστολος εργαζόταν σε αυτήν τη θέση τα τελευταία έξι χρόνια. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν σε αυτήν την πόλη και όλοι σέβονται και εκτιμούν τη σεμνότητα, την εργατικότητα, την προσήλωση, την πολιτική του συγκρότηση και την εμπειρία, την εργασιακή ηθική του και την αξιοπρέπεια που τον χαρακτηρίζουν. Δεν γνωρίζω γιατί αποφασίστηκε η μετακίνησή του και, εξ όσων γνωρίζω, ούτε στον ίδιο δόθηκαν ποτέ εξηγήσεις από την ηγεσία της παράταξης. Στον Απόστολο έχω μονάχα να πω: 'Κάθε εμπόδιο σε καλό!'. Να είναι γερός και είμαι βέβαιος πως θα πετύχει σε όποια εργασία του ανατεθεί –όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Ευχαριστούμε, Απόστολε για την καλή συνεργασία που είχες με όλους μας. Να είσαι καλά!».

- Eντυπωσιασμένοι και ικανοποιημένοι μαθαίνουμε ότι έμειναν οι υψηλοί προσκεκλημένοι και σύνεδροι του διεθνούς συνεδρίου για τη μεσογειακή διατροφή υπό την ομπρέλα του Χάρβαρντ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Σάνη Χαλκιδικής. Οι εισηγήσεις ήταν εξαιρετικά σημαντικές και η διοργάνωση που περιλάμβανε προβολή τουριστική και μνημειακή της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους εντυπωσίασε τους ξένους συμμετέχοντες. Πολλοί άκουσαν για πρώτη φορά περί Μακεδονικής Κουζίνας από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Φάνη Παπά. Ο οποίος πάντως είχε και ένα... χορευτικό ατύχημα. Όχι τίποτα σοβαρό, αλλά τον ανάγκασε να μείνει στο κρεβάτι για κάποιες μέρες. Περαστικά.